in

Bust al Papei Francisc, dezvelit la București, la un an de la vizita sa în România

Un bust al Papei Francisc, realizat de artistul plastic Darie Dup, va fi amplasat marţi pe bulevardul Schitu Măgureanu din Bucureşti, transmite Agerpres.

„Vizita Papei Francisc a impresionat şi, fiind pusă sub motto-ul ‘Să mergem împreună!’, cred că a reuşit cel puţin să atragă atenţia asupra acestor vectori care meritau să fie tot mai reuniţi în aşa fel încât să mergem tot mai împreună nu numai la nivel religios, ci şi la nivel etnic sau la nivel social şi politic.

Atâtea lucruri care ar trebui totuşi adunate în aşa fel încât să răspundă nevoilor omului de azi. Discursurile Papei şi gesturile făcute de el au impresionat, au reţinut atenţia multora şi de aceea merită să catalogăm această vizită ca istorică”, declarat recent purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, preotul Şerban Tarciziu.

Preotul a precizat că iniţiativa ridicării unei statui a Papei Francisc în Bucureşti s-a manifestat atât din partea Preşedinţiei şi Guvernului României, a Primăriei Generale Capitalei, cât şi din partea Vaticanului.

La eveniment, care va începe la ora 17,00 cu o rugăciune, au fost invitaţi să rostească discursuri reprezentanţi ai Preşedinţiei, Guvernului, Primăriei Generale a Capitalei, dar şi din partea Bisericilor. Va fi prezent Nunţiul Apostolic în România, arhiepiscopul Miguel Maury Buendía.

Un an de la vizita Papei în România

Pe 31 mai 2019, Papa Francisc ajungea în România, pentru o vizită de trei zile. Era al doilea Papă care vizita România, după Papa Ioan Paul al II-lea. Deși a fost o vizită scurtă și contra cronometru, momentul a fost unul istoric. 

”Mă bucur să mă aflu în frumoasa dumneavoastră țară la 20 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, în momentul în care România, pentru prima dată de când face parte din Uniunea Europeană deține în acest semestru Președinția Consiliului European. Momentul acesta e potrivit pentru o privire de ansamblu al celor 30 de ani de când România s-a eliberat de un regim care oprima libertatea civilă și religioasă și o izolare de alte țări europene. Urând României prosperitate și pace, invoc pentru întreaga populație belșugul binecuvântării divine. Dumnezeu să binecuvânteze România!”, declara Papa Francisc la sosireaîn România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ciocnire frontală tragică la Desenzano, româncă de 43 de ani ucisă, copilul de 8 ani grav rănit

starea de alertă cu 30 de zile

Guvernul a prelungit starea de alertă cu 30 de zile în România. «Dacă nu se respectă, vom fi nevoiți să impunem din nou restricții»