Menu
in

Clinton a cerut datele biometrice ale liderilor români

O telegramă plecată pe 16 iunie 2009 de la Departamentul american de Stat şi semnată de Hillary Clinton are drept solicitare colectarea de date privind România şi cere, printre altele, detaliile „biometrice” ale „actualilor lideri şi ale celor în devenire”, arată documentele dezvăluite de WikiLeaks şi The Guardian. Diplomaţii mai trebuie să raporteze informaţii privind vulnerabilităţile liderilor români.

 

Conform celor de la Wikileaks, site care a publicat recent o serie de documente americane secrete, secretarul american de stat Hillary Clinton a cerut anul trecut colectarea de date personale şi detaliile „biometrice” ale liderilor români. Noua informaţie vine după ce s-a aflat deja că un fost comisar european pentru Relaţii Externe a numit România un „stat sălbatic”, iar ambasada Statelor Unite de la Paris considera ţara noastră o sursă pentru traficul de persoane în Franţa. Noul măr al discordiei este o telegramă plecată pe 16 iunie 2009 de la Departamentul american de Stat şi semnată de Hillary Clinton. În telegrama, dezvăluită de WikiLeaks şi publicată de The Guardian, se solicită explicit informaţii cu privire la vulnerabilităţile, personalitatea, averea, starea de sănătate a actualilor lideri, a celor în devenire, precum şi a consilierilor lor. în plus se cer informaţii biometrice despre ei. Diplomaţii americani aveau obligaţia să relateze la Washington şi detalii despre grupurile de crimă organizată, despre traficul de droguri şi de fiinţe umane, despre criminalitatea informatică sau pornografia infantilă.

Spionaj SUA?

Telegrame mai mult sau mai puţin asemănătoare au fost trimise către numeroase ambasade americane din întreaga lume, dar şi către ONU, unde solicitările privind obţinerea de date merg chiar mai departe. Din punctul lor de vedere, oficialii americani au insistat că diplomaţii SUA nu se ocupă cu spionajul. Oficialul Departamentului de Stat, PJ Crowley, a subliniat că solicitările nu veneau din partea lui Hillary Clinton, chiar dacă ea era semnatara, ci de la „alte agenţii” şi că diplomaţii nu făceau nimic în neregulă. Zilele trecute, ONU a reacţionat la veştile privind spionarea înalţilor oficiali din Organizaţie, îndemnând toate statele să respecte imunitatea funcţionarilor săi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version