in

Cristian Chivu despre românii din Italia: “Sunt apreciaţi şi nu mai sunt o problemă”

“Românii sunt bine integraţi şi ei nu mai sunt o problemă în Peninsulă”- a declarat, marţi, la Bucureşti, Cristian Chivu.

Prezent la lansarea unei cărţi în sediul Ambasadei Italiei din Bucureşti, ca reprezentant al românilor din Italia, jucătorul lui Inter a spus, citat de Mediafax: "După nouă ani în Italia pot spune că s-au făcut progrese importante în ceea ce priveşte copilul şi ceea ce vine după noi. Avem datoria să ne implicăm pentru ca ei să se poată integra cât mai bine în societate.

Voi continua să suţin aceste campanii alături de colegii mei pentru că avem datoria de a face aceste lucruri mărunte care pentru copii înseamnă mult. M-am gândit să scriu o carte la un moment dat despre experienţele din viaţa mea, mi-a trecut prin cap, dar nu ştiu ce titlu îi voi da. Mă simt bine în Italia, ca orice român care îşi vede de treaba lui. Sunt mulţi români care s-au integrat foarte bine în Italia şi care nu au avut niciodată probleme. 

Probleme sunt când anumite persoane comit infracţiuni, dar nu doar românii sunt de vină, mai sunt şi alţii. Românii nu sunt deloc o problemă în Italia. Sunt români apreciaţi acolo care îşi văd de treaba lor, indiferent că sunt zidari, profesori universitari, doctori sau fotbalişti. Nu suntem o problemă pentru nimeni, românii ajută statul italian foarte mult, aşa cum îl ajută şi pe cel român prin banii pe care îi trimit din Italia", a spus Chivu.

Românul a evoluat între 2003 şi 2007 la AS Roma şi apoi la Internazionale Milano a precizat că prezenţa sa la eveniment a fost în calitate de reprezentant al românilor şi nu al clubului la care este legitimat. "Eu sunt reprezentatul românilor aici, nu al clubului Inter Milano. M-am implicat mereu în astfel de acţiuni prin Intercamp, dar şi dacă nu mai jucam fotbal aş fi venit azi aici, nu are legătură cu clubul".

Cristian Chivu a participat la prezentarea cărţii "Un vis de fericire – cooperarea socială italiană în România". Ideea volumului aparţine ambasadorului Mario Cospito şi Comitetului Italian al Asociaţiilor şi ONG-urilor în România. Textul doreşte să prezinte imaginea tuturor acelor organizaţii, proiecte şi persoane de origine italiană care, din 1990 până astăzi, oferă asistenţă în România pentru apărarea drepturilor persoanelor cele mai marginalizate. Mărturia implicării sectorului umanitar şi al voluntariatului italian în România este însoţită de o anchetă care explorează implicarea sistemului antreprenorial italian în ţară pentru sprijinirea proiectelor şi cauzelor sociale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nicolae Guţă, concert ratat la Roma

Il Messaggero: “Guţă, Regele jazzului Gipsy” e un „Gigi d’Alessio al României”