in

După 15 ani în Italia, alături de unii dintre cei mai buni chefi bucătari, şi gelatieri, s-a întors în Cluj-Napoca și a deschis o afacere de succes

Roxana Pârjol a deprins arta îngheţatei de la cei mai buni cofetari şi gelatieri din Italia şi Elveţia, iar apoi , unde sortimentele sale de îngheţată, bazate exclusiv pe ingrediente bio, sunt la mare căutare, indiferent de anotimp.

Roxana Pârjol a urmat cursurile celebrelor ALMA, La Scuola Internazionale di Cucina Italiana, din Parma, Italia, şi L’École hôtelière, din Lausanne, Elveţia, alături de unii dintre cei mai buni chefi bucătari, cofetari şi gelatieri din Europa. În Italia, tânăra a avut şansa de a fi discipola regretatului maestru Gualtiero Marchesi, considerat părintele bucătăriei moderne italiene.   

În total, tânăra originară din Cluj a dedicat 15 ani pentru a se perfecţiona şi a deprinde, printre altele, arta fabricării îngheţatei moleculare. „Am făcut cursuri de bucătărie, patiserie, gelaterie, ciocolaterie, analiză senzorială, etnologie, istoria bucătăriei, management, nutriţie şi bucătărie moleculară“, spune Roxana Pârjol.     Pentru a-şi valorifica toate cunoştinţele acumulate în Italia şi Elveţia, în 2018, clujeanca a pus bazele brandului L’Albero dei Sogni (Pădurea de vis), gelaterie gourmet & pasticceria.

Nu a fost un proiect tocmai ieftin – numai în primul an a investit aproximativ 60.000 de euro. Însă astăzi, după aproape trei ani, consideră că tot efortul a meritat, iar reuşitele sunt peste aşteptări. 

În primele luni de la debut, Roxana a reuşit să producă 75 de sortimente de îngheţată, de la cele realizate din flori comestibile naturale – lavandă, violete de Parma, iasomie, hibiscus, trandafir –, până la cele din ciocolată albă belgiană. Treptat, meniul gelateriei  s-a îmbogăţit cu alte câteva zeci de sortimente. În plus, are şi o colecţie generoasă de gelato şi sorbeto cu alcool – prosecco, şampanie, Moscato d’Asti, Baileys şi Aperol Spritz. Nu lipsesc, însă, nici gusturile clasice: vanilie, ciocolată, iaurt, fistic, caramel sărat, lămâie şi stracciatella. 

Pandemia a îngreunat afacerea, la fel ca multor comercianți, dar a găsit soluția: ”Am început să livrez îngheţată la domiciliu în 2020. A fost o idee salvatoare pentru afacerea mea, pentru că a început starea de urgenţă şi oamenii îşi doreau să savureze o îngheţată artizanală de calitate. O livrez personal, însă  doar pe raza municipiului Cluj“, explică Roxana.

întreaga poveste pe adevarul.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Încă un fugar român s-a predat în Italia. Marian Zlotea, condamnat pentru corupție, este în arestul carabinierilor la Bologna

Și-a bătut soțul abia întors din străinătate, îl învinuia că banii câștigați se duc pe alcool și femei, cercetată pentru ”violență în familie”