in

Şeful PSD Olt, acuzat că a ucis un om şi că muşamalizează cazul

Preşedintele PSD Olt şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Oprescu este acuzat că a încercat să muşamalizeze accidentul de circulaţie în care a ucis un căruţaş în apropiere de Slatina.

În noaptea accidentului, şeful CJ Olt se afla la volanul unei maşini de teren Toyota, care aparţine ISU Olt. Marius Oprescu se întorcea, conform presei locale, pilit de la o petrecere, însă oficial, a fost acoperit de însuşi preşedintele Consiliului Judeţean, Paul Stănescu, acesta declarând că Oprescu fusese să inspecteze o lucrare pe teren. Anchetatorii au suspiciuni că probele recoltate după accident au fost schimbate în spital, cu complicitatea prietenilor lui Oprescu, Andrei Iordache, managerul spitalului Slatina, şi Cătălin Florescu, şeful Poliţiei Olt. De asemenea, medicul legist Sorin Leznic a acuzat public că a fost ameninţat făţiş de doi angajaţi ai spitalului, care l-au avertizat să fie „foarte atent când traversează strada”. În urma dezvăluirilor din presa locală şi a propriilor suspiciuni, Parchetul a demarat o anchetă în acest scandal.

„Vor să-mi terfelească imaginea publică”

Marius Oprescu, a fost implicat, săptămâna trecută, într-un accident de circulaţie soldat cu patru victime. Accidentul s-a produs pe Drumul Judeţean 677, în satul Criva. Practic, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a intrat în plin într-o căruţă care nu avea nici un fel de semnalizare. Maşina de teren, Toyota Hilux, pe care o împrumutase de la Inspectoratul Judeţean de Urgenţă din subordinea sa, a spulberat vehiculul. Căruţaşul a murit pe loc, iar alte două femei şi un copil au fost grav răniţi. Marius Oprescu a refuzat iniţial să sufle în fiolă, după care a mers singur la spital, pentru a i se lua probe. Probele nu au fost prelevate însă la Urgenţă, aşa cum se obişnuieşte, ci la secţia de Gardă. Rezultatul analizelor a venit abia după trei zile, iar verdictul a fost alcoolemie zero.

Referitor la acuzaţiile privind refuzul său iniţial şi probabila măsluire ulterioară a probelor biologice, Marius Oprescu a declarat că „sunt doar răutăţuri, făcute ca să-mi terfelească imaginea publică”.

Andrei Iordache, managerul spitalului Slatina, prieten cu Marius Oprescu, a recunoscut că a fost în spital în noaptea prelevării probelor. „Mereu mă duc la accidentele importante, cu victime. (…) Am o relaţie de prietenie cu preşedintele CJ Olt”. Iordache a mai admis că lui Oprescu i s-au recoltat probe de sânge de două ori, „de aici şi suspiciunea că analizele ar fi fost schimbate”.

Medicul legist, ameninţat

Medicul legist care anchetează cauzele decesului căruţaşului ucis de Marius Oprescu, acuză faptul că este supus la „presiuni foarte mari”, şi că i s-a transmis „să-şi bage minţile în cap”. „Am fost abordat direct şi brutal, când mă aflam în spital pentru a mă documenta asupra acestui caz medical”, a afirmat medicul legist Sorin Leznic, într-o intervenţie telefonică la o televiziune de ştiri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mircea Badea va fi tată. Iubita lui, Carmen Brumă, este însărcinată

Programul Nexus, spaima hoţilor: opt polițiști români vor lucra la Londra, cu Poliția Metropolitană