Menu
in

Elicopter american la un pas de prăbușire în centrul Bucureștiului – VIDEO – momentul când rupe stâlpii

Elicopter american la un pas de prăbușire în centrul Bucureștiului – VIDEO – momentul când rupe stâlpii

Incident șocant în centrul Capitalei, în timpul unui eveniment oficial: un elicopter american a pierdut înălțime și, după ce a dat jos câțiva stâlpi de iluminat și a avariat câteva mașini, a reușit să aterizezeforțat în Piața Charles de Gaulle din Capitală.

Elicopterul militar participa, împreună cu alte aeronave, la o repetiție pentru manifestările organizate cu prilejul Zilei Aviației, în 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor.

Elicopterul zbura la circa 300 de metri altitudine, era un zbor de antrenament într-un grup de șase elicoptere, care se antrenau pentru ceremonia care va avea loc în 21 iulie, în Piața Arcului de Triumf, cu ocazia încheierii misiunii armatei române în teatrele de operații din Afganistan.

La un moment dat elicopterul a pierdut din altitudine și a devenit destul de clar că pilotului îi este extrem de greu să controleze aparatul de zbor.

Elicopterul a fost filmat de trecători.

„Regretăm incidentul petrecut joi, 15 iulie, cu un elicopter al Forțelor Armate ale SUA, care a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București. Pilotul a reușit să controleze aeronava astfel încât să nu fie victime, iar pagubele materiale să fie reduse”, a anunțat MApN.

Zborurile de Ziua Aviației au fost anulate.

„Ambasada SUA este conștientă de incident și urmărim îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru a rezolva situația și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, a transmis Ambasada SUA.

A murit patronul PRO TV. Miliardarul ceh şi-a pierdut viaţa într-un accident de elicopter în Alaska. Deţinea mai multe afaceri în România

Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat: „Din informațiile pe care le avem în acest moment sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi care au căzut peste mașinile care erau la acel moment în piață. Sunt doar câteva mașini avariate, nu sunt victime. Este o anchetă în derulare la care va participa și specialiști MApN”.

Știri din colonie: premierul interimar Nicolae Ciucă, decorat de ambasadorul SUA cu „Legiunea de Merit”, în prezența lui Klaus Iohannis

Parchetul militar a deschis deja un dosar penal.

Cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună de Forţele Aeriene Române şi autorităţile militare americane care deţin acest aparat de zbor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version