in

Emil Boc: În trei ani am realizat 122 km de autostradă

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat sâmbătă 17 decembrie tronsonul de autostradă Arad-Timişoara, precum şi centura ocolitoare cu regim de autostradă a municipiului Arad, scrie Agerpres.

Sâmbătă dimineaţă, premierul Emil Boc şi ministrul Anca Boagiu s-au aflat la Giarmata, judeţul Timiş , adică la punctul de plecare al autostrăzii spre Arad. Cei doi au parcurs cu o Dacia Duster noua autostradă până la Arad. Pentru a testa calitatea drumului, pe bordul autoturismului a fost pus un pahar cu apă. Premierul, care s-a aflat la volan, a afirmat că din pahar nu a curs nici o picătură de apă în cursul deplasării de la Timişoara la Arad.

„De astăzi, încă 32 de kilometri de autostradă intră în circulaţie în România. Asta înseamnă pentru noi, cei care de trei ani conducem destinele Guvernului României, că avem 122 de kilometri de autostradă pe care se circulă în România : 42 pe autostrada Transilvania; 17 pe autostrada Nădlac – Constanţa, este vorba centura ocolitoare cu regim de autostradă a munic ipiului Sibiu; 21 de kilometri la mare, puşi în circulaţie în această vară şi 32 de kilometri, de astăzi, de la Arad la Timişoara. (…) Aş putea spune că încă o victorie a lui ‘ da, se poate’, împotriva negativismului. Se poate face un lucru temeinic , bun, şi la timp. Se vede faptul că dacă aloci bani mai mulţi pentru infrastructură lucrurile încep să se vadă. Faptele sunt cele care vorbesc, dacă în mandatul vechiului guvern s-au finalizat cinci kilometri de autostradă, deja în aceşti trei ani avem 122 de kilometri de autostradă în circulaţie”, a spus Emil Boc.

Lucrările la autostrada Timişoara – Arad au început în vara anului 2009 şi au fost executate de consorţiul FCC Construccion şi Astaldi. Autostrada Arad-Timişoara are o lungime de 32,25 de kilometri şi face parte din coridorul IV Pan-European. Valoarea lucrărilor la acest tronson este de 135,43 milioane de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie şi Irlanda au notificat Comisia Europeană cu privire la menţinerea restricţiilor pentru lucrătorii români

Frattini: România şi Bulgaria plătesc scump ‘oboseala politică’ din UE ce nu are nicio legătură cu criteriile Schengen