in

Emil Boc, reales preşedinte al PDL

Emil Boc a fost reales de către delegaţii de la Convenţia Naţională a PDL în funcţia de preşedinte al partidului, cu 868 de voturi, în timp ce Vasile Blaga a obţinut 499 de voturi, iar Theodor Paleologu – 24 de voturi. La eveniment a fost prezent şi preşedintele Traian Băsescu.

Emil Boc: „Simt o mare onoare şi o imensă responsabilitate pe care mi-aţi dat-o mie şi echipei PDL. Sunt convins că nu voi dezamăgi. ştiu că votul mă obligă să menţin victoriile în PDL. Mulţumesc domnului Vasile Blaga pentru eleganţa competiţiei din partid şi lui Theodor Paleologu pentru că a făcut posibilă o dezbatere democratică. Avem nevoie de Vasile Blaga şi Theodor Paleologu în echipa de conducere a PDL. Vom câştiga în 2012 împreună cu România şi cu românii”.

Vasile Blaga: „Nu-l invidiez pe Emil Boc. Va fi o perioadă extrem de dificilă. Îi garantez lui Emil că niciunul dintre cei care am depus acest proiect politic nu vom pleca din partid. Emil Boc are nevoie de o echipă puternică, unită pentru binele acestui partid”.

Noua echipă de conducere a partidului

Tabăra lui Emil Boc şi-a adjudecat 11 din cele 15 posturi de vicepreşedinte, susţinătorilor lui Vasile Blaga revenindu-le doar trei funcţii, deşi potrivit unor calcule iniţiale aceştia urmau să beneficieze de cinci, proporţional cu scorul obţinut de candidatul lor la şefia partidului.

Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur şi Sorin Frunzăverde au fost aleşi prim-vicepreşedinţi ai PDL, al cincilea candidat, Theodor Paleologu, pierzând competiţia.

Elena Udrea, Toader Paleologu, Sever Voinescu, Anca Boagiu, George Scripcaru, Romeo Raicu, Mircea Hava, Traian Igaş, Gheorghe Ştefan, Dorin Florea, Mihai Stănişoară, Monica Macovei, Mihaela Popa, Florin Popescu, Victor Tarhon sunt noii vicepreşedinţi PDL.

Ion Ariton, Wiliam Brânză, Cristache Rădulescu, Mihaela şandru, Alin Popoviciu şi Gheorghe Albu au fost aleşi, la finalul Convenţiei PDL, în cele şase funcţii de secretar executiv al formaţiunii, iar Lucian Bode, Gabriel Berca şi Ştefan Pirpiliu au devenit secretari generali adjuncţi.

PDL, în derivă

După o cădere liberă în sondaje, democrat-liberalii au început să se redreseze, stabilizându- se în jurul a 20%, cu o perspectivă de creştere timidă şi insuficientă pentru a încurca Uniunea Social Liberală, care, cel puţin pentru moment, este creditată cu peste 50% şi cu prima şansă la guvernare din 2012.

Obiectivul asumat de Boc, reales cu girul lui Traian Băsescu preşedinte de partid, este menţinerea PDL la putere. Problema este însă dacă şi cu el râmânând în fruntea guvernului.

În analizele democrat-liberalilor, chiar dacă rezultatele economice ale măsurilor de austeritate au început să-şi facă efectul care s-ar putea resimţi în buzunarul românilor începând cu sfârşitul acestui an, partidul nu câştigă puncte electorale.

Motivele sunt două. Carenţele comunicatorilor PDL, purtători astfel de mesaje fără credibilitate, au ca efect percepţia că măsurile nu sunt bune sau că sunt orientate împotriva cetăţenilor. În al doilea rând, deciziile guvernamentale, chiar şi considerate bune, nu sunt asociate cu Emil Boc şi echipa sa, fiind mai degrabă atribuite Fondului Monetar Internaţional, care, în percepţia publică, este cel care le-a impus.

De altfel, aceste probleme au fost puse pe tapet şi de preşedintele Traian Băsescu în discursul rostit în faţa delegaţilor la Convenţia Naţională a PDL. „Cred că aveţi de ce să fiţi mândri. Din păcate nu ştiţi să o spuneţi şi va trebui să vă propuneţi să explicaţi românilor ce aţi făcut, pentru că altfel veţi lăsa să zburde demagogia de stânga. (…) Trebuie să vă înarmaţi cu răbdarea de a vă documenta şi, când ieşiţi în faţa publicului, să daţi informaţie corectă, nu să păreţi nişte copii chemaţi acolo să fie bătuţi, când de fapt voi faceţi ce trebuie. (…) Dacă vă uitaţi cu atenţie la ceea ce-i înnebuneşte pe politicieni la sondaje, veţi constata că la întrebările care vizează tipul de măsuri, pentru prima dată în istoria României, sondajele arată constant că populaţia majoritară doreşte măsuri specifice dreptei”, a spus şeful statului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guidonia/ Roman lovit de italian, agresorul arestat

VIDEO Anişoara Chiţu, fosta „Miss Metrorex”, maestră la dans din buric la San Marino