in

Europa, invadată de infractori români. Europol: „Fură şi se întorc în România în aceeaşi zi”

Bandele de români se folosesc de cursele low-cost pentru a comite infracţiuni după care se întorc imediat acasă. Avertismentul vine din partea Oficiului de poliţie al Uniuniii Europene, Europol. De cele mai multe ori este vorba despre fraude bancare sau furturi din buzunar. Poliţiştii au identificat până acum peste 200 de astfel de grupuri infracţionale din România.

Bandele din România care vizează mai multe oraşe europene se folosesc de cursele aeriene low-cost pentru a comite infracţiuni, după care se întorc acasă, de multe ori chiar în aceeaşi zi.

„Ei zboară la bordul unor curse low-cost, dau câteva lovituri într-un oraş şi se întorc la timp pentru ceai. Este foarte diferit pentru poliţia locală să răspundă acestui lucru”, a declarat Rob Wainwright, directorul Europol, potrivit express.co.uk.

Cele mai multe infracţiuni puse în seama unor români sunt fraudele bancare şi furtul din buzunare. Potrivit Europol, 90 % dintre furturile cu cardul de pe teritoriul Europei sunt comise de români şi bulgari.

„Avem acest fenomen al bandelor infracţionale călătoare, care a devenit mult mai prevalent în ultimii trei-patru ani: bande din Lituania, Polonia şi România opereaza în 20 sau chiar mai multe ţări”, a mai spus Rob Wainwright, directorul Europol.

Oficiul de poliţie al Uniunii Europene a identificat, până acum, 240 de astfel de grupuri infracţionale din România. Acestea reprezintă 6,7% din totalul reţelelor criminale active în Europa.

Cu toate acestea, reprezentanţi Europol spun că ameninţarea bandelor de români nu va creşte semnificativ din ianuarie 2014, când se vor ridica restricţiile de pe piaţa muncii pentru români şi bulgari.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Germania, noua destinație de muncă a românilor din Italia

Animaliştii din faţa Ambasadei de la Roma îl înjură pe „tiranul Băsescu” / FOTO