in

Franţa nu ne vrea în Schengen. Se teme de infractorii români

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a declarat că este rezervat faţă de intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de la 1 ianuarie 2014, precizând că nu a fost luată momentan nicio decizie în acest sens.

Valls s-a arătat îngrijorat de „o explozie” a infracţionalităţii în Franţa, cauzată de grupuri din zona Balcanilor, şi a precizat că nu au fost luate încă măsuri care să garanteze securitatea cetăţenilor francezi, în cazul extinderii spatiului Schengen.

„În calitate de ministru de Interne, membru al consiliului de miniştri de Interne ai Uniunii Europene, sunt, evident, mai mult decât rezervat la deschiderea frontierelor în acest moment, în condiţiile în care Bulgaria şi România nu au îndeplinit şi realizat o serie de eforturi”, a transmis Valls.

„Deci (intrarea in Schengen) nu este astăzi pe ordinea de zi şi vă spun foarte clar. Nu acum, nu la 1 ianuarie, atâta timp cât nu sunt luate măsuri pentru a asigura securitatea altor ţări şi cetăţenilor acestora”, a subliniat oficialul francez.

Referitor la declaraţiile făcute de Marine Le Pen, preşedintele Frontului Naţional, care dăduse asigurări că a fost luată o decizie în acest sens, Ministrul francez de Interne a afirmat: „Marine Le Pen este incompetentă. Şi totuşi este deputat european”.

O poziţie pe tema posibilei aderări a României şi Bulgariei la Schengen a fost exprimată şi de preşedintele Comisiei Europene. Jose Manuel Barroso a afirmat că Bulgariei şi României trebuie să li se acorde şansa de a adera cât mai curând posibil la spaţiul Schengen, potrivit Novinite.

„Relaţiile româno-franceze cunosc, în prezent, un nivel şi o dinamică în continuă ascensiune, iar ţara noastră, dincolo de dezbaterile politice interne din Franţa, contează întru totul pe sprijinul autorităţilor franceze pentru aderarea la Schengen”, a fost reacţia Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cornelia Catanga şi Aurel Pădureanu se căsătoresc, după 23 de ani de concubinaj

Expoziția de fotografie „Străinii”, studentul Alexandru Florin Maftei premiat la Siena.