in

Gabriela Firea şi-a recunoscut înfrângerea: «Nu am ce să-mi reproșez». PSD îi oferă un post de parlamentar


Gabriela Firea și-a admis înfrângerea în alegerile pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, după apariția rezultatelor parțiale oficiale. Aceasta a obținut un mandat de consilier general, fiind prima pe listă PSD, dar este foarte probabil să renunțe la el pentru a candida în alegerile parlamentare din decembrie, fiind invitată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe listele de senatori sau deputați PSD.

„Am ținut să am această intervenție ultimă în această poziție. Prețuiesc fiecare vot și îl port în suflet și promit să nu dezamăgesc niciodată. Îmi doresc ca lucrurile din București să meargă mai departe. Ceea ce nu se poate demola, chiar dacă s-a încercat demolarea mea, sunt faptele, sunt proiectele. Nimeni nu poate demola spitalul Foișor, prima etapa a Pasajului Ciurel sau achiziția de autobuze moderne”, a transmis Gabriela Firea.

„Nu am ce să-mi reproșez, decât poate că am vrut să fac prea multe dintr-odată”, a subliniat Gabriela Firea.
Ea a mai arătat că un al doilea mandat de primar ar fi fost foarte dificil pentru ea deoarece nu mai beneficia de sprijin în noul Consiliul General al Municipiului București.
Ea a arătat că nu a luat o decizie privind viitorul său politic, dar va rămâne alături de bucureșteni. Gabriela Firea a obținut un mandat de consilier general, fiind prima pe listă PSD, dar este foarte probabil să renunțe la el.

Publicitate mascată, plătită din bani publici

Gabriela Firea a fost criticată pentru campania negativă pe care a desfășurat-o, acuzându-l pe Nicușor Dan de corupție – șantaj și trafic de influență în rândul investitorilor imobiliari, acuzații care nu au fost dovedite. Fostul primar a folosit, de asemenea, în această campanie, persoane controversate cum ar fi Dana Budeanu, o stilistă pe care a prezentat-o ca fiind prietena sa, și care a lansat pretinsele acuzații la adresa lui Dan.
În campania electorală, Firea a folosit publicitate mascată, plătită din bani publici, cu bilanțul primăriei pe care a condus-o vreme de patru ani.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus luni, după eșecul Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, că și-ar dori ca Firea să candideze pentru un post în parlament. El a spus că inițiativa îi aparține și că nu a discutat cu Gabriela Firea despre planurile sale de viitor în politică.

Ciolacu: Trebuie să fie în continuare în linia întâi a PSD

„În Bucureşti a existat o dreaptă unită. Doamna Gabriela Firea a avut tăria să lupte singură împotriva acestei drepte unite. Mi-aş dori ca doamna Gabriela Firea să candideze pentru un post în Parlamentul României. Consider că ea trebuie să fie în continuare în linia întâi a PSD. Rezultatele din Bucureşti şi scorul politic din Bucureşti al PSD se datorează, în mare măsură, şi doamnei Firea”, a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD.

Gabriela Firea (PSD) a fost învinsă de Nicușor Dan, candidat independent susținut de PNL și USR PLUS. Ea a obținut 37.9% din voturi iar Nicușor Dan 42,7%.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=375728940498306&ref=external
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Întâlnire a românilor din regiunea Friuli-Veneția Giulia, iată obiectivele și proiectele lor

Fals și uz de fals în rechizitoriul contra lui Eugen Șerbănescu, fostul Consul General al României la Bologna