Menu
in

În prag de alegeri, Orban anunță concedieri printre bugetari: «Mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba»

Cu o săptămână înaintea alegerilor parlamentare, premierul Ludovic Orban a vorbit la o emisiune tv despre demiteri în rândul bugeratilor. Nu este prima dată când şeful guvernului abordează această temă, deocamdată însă totul rămâne la nivel de declaraţii.

„Dacă va fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba” a declarat prim-ministrul.

Orban susţine că nu se pune problema reducerii veniturilor românilor, el reafirmând intenţia Guvernului de a majora salarii şi pensii, dar corelat cu situaţia economică. În acest context, a făcut premierul referire la o posibilă reducere a aparatului bugetar.

„Nu există tăiere, dacă va fi necesar, vom optimiza  structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba. Oricum trebuie să facem simplificare, debirocratizare, digitalizare, oricum trebuie să facem un audit, o evaluare a instituţiilor publice şi, în mod evident, e posibil să fie redus numărul de angajaţi în sectorul public. Dar să stea liniştit orice angajat dintr-o instituţie publică care-şi face treaba, nu e în pericol. Sunt în pericol unii care au fost obişnuiţi să se facă că muncesc, nu cei care-şi fac treaba. În rest, obiectivul nostru este să creştem veniturile oamenilor. De aia dorim o creştere economică cât mai rapidă”, a adăugat prim-ministrul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version