in

Încă un dosar pentru Năstase: nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Adrian Năstase este cercetat de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în locuinţa lui anchetatorii au găsit, în urma tentativei de sinucidere, 399 de cartuşe, pentru care nu are autorizaţie, scrie Mediafax.

Dosarul în care Adrian Năstase este cercetat a fost disjuns din cel în care procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au făcut cercetări privind incidentul petrecut în seara zilei de 20 iunie, cu ocazia punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare, a informat Ministerul Public, într-un comunicat de presă.

În noul dosar, Adrian Năstase este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Potrivit procurorilor, în urma controlului făcut cu privire la condiţiile de păstrare şi asigurare a securităţii armelor şi muniţiilor de către Adrian Năstase au fost găsite 399 cartuşe pentru care acesta nu are autorizaţie.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte a anunţat neînceperea urmăririi penale în cazul tentativei de sinucidere a lui Năstase.

„Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că gestul acestuia a fost voluntar, iar cei doi ofiţeri de poliţie au desfăşurat procedurile de punere în aplicare a mandatului de executare a pedepsei, conform dispoziţiilor procedurale”, se spune în comunicatul procurorilor.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul „Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

El a fost internat la Spitalul Floreasca din 20 până în 26 iunie, când a fost dus la Spitalul Penitenciar Rahova.

În prezent Adrian Năstase este închis la penitenciarul Jilava. El a fost mutat în celulă cu Emilian Cutean, fost senator PSD, condamnat la 5 ani pentru fapte de corupţie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Muzeul Ţăranului Român, atracţie turistică recomandată de New York Times

William Brînză s-a întâlnit cu badantele din Veneto