in

Începând cu anul 2014, în școlile din România se vor introduce ore de igienă alimentară și prim ajutor

Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat marți că începând cu anul 2014 se va introduce în sistemul de învățământ o oră pentru igiena alimentară și prim ajutor.

”Este necesară o oră de educație sanitară în școlile din România, se va introduce o oră de igienă alimentară și prim ajutor începând cu anul 2014”, a spus Nicolae Bănicioiu, în cadrul mesei rotunde cu titlul „Minte sănătoasă în corp sănătos. Împreună pentru prevenirea obezității infantile”.

Ministerul Tineretului și Sportului și Asociația SOS Viețile Copiilor au organizat o reuniune dedicată stopării alimentației nesănătoase la copii și tineret.

”România se află pe locul trei la nivel european în ceea ce privește obezitatea infantilă. Pentru asta trebuie schimbat modul de alimentare. Trebuie să oferim soluții în acest sens. De multe ori, se merge pe un considerent greșit, că acel copil care este mai gras este mai sănătos. Alimentele de tip fast-food ori prea multă patiserie sunt factori de alterare a sănătății”, a mai precizat Nicolae Bănicioiu, citat de Agerpres.

Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, a menționat la rândul său: ”Se introduce gradual sistemul cu patru ore de educație fizică în școli. În 3-4 ani, dorim să ajungem la generalizarea acestui sistem. Pe de altă parte, este necesară o educație privind riscurile consumului de alcool, droguri sau utilizarea în exces a noilor tehnologii. Alte elemente necesare sunt o mai atentă monitorizare a elevilor și implicarea părinților în procesul de schimbare a alimentației actuale”.

Europarlamentarul Daciana Sârbu, reprezentanta Asociației Școală pentru Sănătate, a propus constituirea unui grup de lucru pentru modificarea meniurilor la nivelul grădinițelor. ”Educația nutrițională trebuie să fie făcută în primul rând prin intermediul părinților și educatorilor”, a spus Daciana Sârbu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cum se aruncă bani pe fereastră cu pretextul diasporei: callcenter la MAE de 5 milioane de euro

Românii, europenii care au primit cele mai multe cetăţenii ale altor state UE