in

Incredibil! S-a întors în țară după 25 de ani și la vamă a aflat că e mort: ”Am avut un șoc!”

S-a întors din străinătate după 25 de ani și a aflat că e mort. De fapt a aflat că soția sa l-a declarat mort, și acum din punct de vedere legal nu există. Trebuie să obțină acte pentru a dovedi că e viu.

Constantin Reliu, 63 de ani, din comuna Băcani, județul Vaslui, s-a întors în țară, la domiciliul său din Bârlad, după 25 de ani petrecuţi la Istanbul. Pentru că nu avea acte, a fost de fapt expulzat de autoritățile din Turcia, altfel nu se întorcea nici acum.  În urmă cu 15 ani, la cererea soției, o instanţă l-a declarat decedat, soția recăsătorindu-se cu un italian.

A ajuns în locurile natale, speriindu-i pe toți cei care îl crezuseră mort și chiar fuseseră la pomenile făcute pentru sufletul lui adormit.

“Sunt un om mort in tara mea, pentru familia mea, pentru toti. Nu am identitate. E un paradox. Sunt viu si totusi, mort! Am decis să mă rup de familia mea, de tara mea, în 1989. Am plecat in Turcia, acolo unde lucrasem cativa ani cu viza. Tensiunile dintre mine si sotia mea s-au adâncit și am ajuns la concluzia ca trebuie sa plec. Nu am mai ținut legatura cu nimeni. Am muncit si am fost un om corect. De aceea, nu am avut probleme. Si nici nu as fi avut daca nu aparea situația de criza si nu s-ar fi innasprit controalele. În Otopeni, am aflat ca sunt…mort. Am avut un soc! Am dat declarații câteva ore, apoi am venit la Bârlad. Apartamentul pe care l-am cumpărat acum 40 de ani era trecut pe numele fostei soții, întrucât ea s-a recăsătorit după ce a obținut în instanța o hotărâre judecătorească prin care am fost declarat mort. Am incercat sa dau de un frate care lucra la fabrica de oxigen. Fabrica nu mai exista, fratele e în Spania. Sunt… mort, deși viu”, a povestit bărbatul.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italian stabilit în România, a vizitat aproape toată țara: «Nu cred să mai existe în Europa asemenea locuri»

Accident teribil pe autostrada A4 Italia, un microbuz românesc a intra cu viteză sub un TIR staționat