Menu
in

Indienii iau cu asalt România, ambasadorul român din India: «Nu am mai văzut așa ceva până acum»

Autoritățile române au acordat, lunar, peste 1.000 de permise de muncă cetățenilor indieni în ultimele luni, a declarat ambasadorul României în India, Radu Octavian Dobre, care s-a arătat surprins de “explozia” recentă de cereri din partea lucrătorilor indieni, transmite Profit.ro.

Majoritatea indienilor vin în România să lucreze în IT și construcții, a precizat Dobre, aflat într-o vizită la Chennai, în statul indian Tamil Nadu. “Aș estima la peste 15.000 numărul lucrătorilor indieni din România și tendința [de creștere] va continua. Nu am mai văzut ceva asemănător până acum!”, a spus ambasadorul român, citat de Hindu BusinessLine.

Recent, Ministerul pentru diaspora şi dezvoltarea resurselor umane din Pakistan a anunțat că va trimite în România 500.000 de lucrători până în 2020.

Decizia a fost luată după oferta prezentată de ambasadorul român în Pakistan, Niculaie Goia, care a arătat că, în contextul dezvoltării recente a ţării şi al emigraţiei forţei de muncă româneşti către alte ţări europene, România ar putea avea nevoie de aproximativ un milion de angajaţi din alte ţări.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.de/munca/firmele-romanesti-nu-mai-cauta-muncitori-din-diaspora-vrem-vietnamezi-muncesc-mult-pe-bani-putini-si-dorm-in-containere/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version