in

Infecțiile cresc exponențial în România. „La toamnă ne așteptăm la un tsunami”, spune managerul unui important spital

„La toamnă ne așteptăm la un tsunami”, spune managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea.

În România asistăm la o creștere exponențială a cazurilor de coronavirus, iar cei care susțin că nu există Covid ar trebui să răspundă penal, a spus acesta.

„Am spus că în iulie vom avea 700 – 800 de cazuri. Se pare că a explodat creșterea exponențială. Severitatea cazurilor e în creștere incredibilă, ne așteptăm la ce e mai rău. Ne așteptăm la un tsunami. Valul unu va fi replica palidă a valului 2. Dacă nu se va termina cu nebunelile cu antivacciniștii și cei care susțin că nu există Covid sau decese vom avea același scenariu ca în Italia”, a declarat, la Digi24, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Potrivit medicului, cei care promovează teoriile conspiraționiste trebuie să plătească:

„Acești oameni care promovează că nu există Covid, decese, ar trebui să răspundă cu caz penal. Din cauza teoriilor lor ajungem să moară foarte mulți oameni. O nație întreagă ne aflăm la marginea unui dezastru medical.

Am avut o șansă în februarie – martie când am făcut față cu brio medical, acum nu mai putem face asta din cauza iresponsabilității.

Riscăm să pierdem controlul medical în august. Se pare că am dat cu piciorul la tot ce am făcut în martie”.

Un nou record de infectări a fost înregistrat sâmbătă, 18 iulie, în România. Au fost înregistrate 889 cazuri noi de îmbolnăvire în 24 de ore și 21 de decese provocate de Covid-19.

Numărul total de decese, de la izbucnirea pandemiei în România, este de 2.009, iar numărul de infecții depistate este de 36.691.

Până în prezent, în România au fost prelucrate 943.733 de teste.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

OMS: Record de îmbolnăviri cu COVID-19 la nivel mondial. Numărul deceselor rămâne constant

Italia, a provocat un accident cu 4 morți la Jesolo, electrician român CONDAMNAT la 8 ani închisoare