in

Italia are un nou ambasador la București, diplomat de carieră

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit, vineri 5 mai, pe ambasadorul agreat al Republicii Italiene în România, Marco Giungi, pentru a-și prezenta copiile scrisorilor de acreditare.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind stadiul și perspectivele relațiilor româno-italiene, atât în cadrul bilateral cât și multilateral, precum și o trecere în revistă a calendarului contactelor bilaterale din perioada următoare. Ministrul Meleșcanu și ambasadorul Giungi au discutat și despre cooperarea economică româno-italiană, cu accent pe dinamica prezenței companiilor italiene în România.

O atenție deosebită a fost acordată rolului special, în cadrul relației bilaterale, al comunității românești din Italia – cea mai mare comunitate românească din străinătate și cea mai mare comunitate străină din Italia, respectiv al comunității italiene din România. Cele două părți au subliniat necesitatea aprofundării dialogului și cooperării în materie, inclusiv în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă comunitatea românească în Italia, conform unui comunicat al MAE remis presei.

Marco Giungi este diplomat de carieră și îi urmează în funcția de ambasador al Republicii Italiene la București lui Diego Brasioli (ambasador în perioada 2013-2017).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Unimpresa, date alarmante pentru Italia: peste 9 milioane de italieni sub risc de sărăcie

Furt neobișnuit la Arezzo: hoț de albine, fură 10 stupi și vinde roiurile, pagubă de 3000 de euro