in

Lanţ de cutremure în România. Judeţul Galaţi, zguduit de 9 ori în câteva zile

Nouă seisme au avut loc în ultimele zile în judeţul Galaţi. Cel mai recent, produs chiar în această dimineaţă, a avut o magnitudine de 3.6 grade pe Scara Richter.

Seismologii monitorizează atent zona, încearcând să identifice cauzele care au dus la producerea seismelor.

În zona Galaţi-Pechea din sudul Moldovei s-a înregistrat o secvenţă de cutremure superficiale, dintre care cele mai importante, cu magnitudini cuprinse între 3 şi 4 pe scara Richter. Cel mai puternic eveniment din cadrul secvenţei seismice înregistrate în zona în ultimele zile s-a produs aseară, având o magnitudine de 4 grade.

Cercetătorii de la Institutul de Fizică a Pământului au montat aparatură de monitorizare a mişcărilor telurice în trei locuri. Potrivit acestora, ar putea fi vorba de mai mulţi factori care au generat cutremurele.

Unul este instabilitatea solului. De vină ar putea fi şi inundaţiile din ultimele săptămâni şi, nu în ultimul rând, exploatările petroliere din zonă. Mai mulţi localnici s-au plâns că sub pământul pe care sunt ridicate casele se aud bubuituri, iar terenul se zguduie.

Dacă se va confirma că alunecările de teren sunt de vină, populaţia va fi evacuată. Primele concluzii sunt aşteptate peste două săptămâni.

„Avem un tip de fenomen în Galaţi, în zona Izvoarele, și vreau doar să anunţ că nu trebuie nimeni să intre în panică. Suntem în monitorizarea fenomenelor şi tot ceea ce ţine de instituţiile statului și de partea tehnică, domnule ministru Costoiu (Mihnea Costoiu – ministrul Cercetării – n.r.), scurt, să dăm un mesaj de calm că știm fenomenul şi îl monitorizăm”, a spus premierul Victor Ponta în comandamentul de urgenţă convocat astăzi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Împușcat din greșeală la Guidonia. „Am simțit o căldură în picior și am căzut”

Animaliştii ameninţă: „Pe 3 octombrie vom asedia ambasada României de la Roma”