Menu
in

Liviu Dragnea, urmărit penal în dosarul fraudării referendumului

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în dosarul fraudării referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.Liviu Dragnea a fost pus sub învinuire în acest dosar. La ieşirea de la DNA, pesedistul l-a învinuit pe Traian Băsescu pentru acuzaţiile care i se aduc. Mi s-au adus mai multe învinuri, că m-am asociat cu mii şi mii de persoane pentru a obţine foloase electorale, să fac prezenţă la vot de 60%. Este o certitudine că este o răzbunare a preşedintelui Traian Băsescu„, a declarat acesta, la ieşirea din sediul DNA, refuzând să facă mai multe declaraţii.

Procurorii DNA îl acuză pe Dragnea, potrivit unor surse judciare, că, în calitate de coordonator al campaniei naţionale a PSD pentru referendumul din 29 iulie, şi-a folosit influenţa şi autoritatea pentru a-i determina pe primarii şi pe şefii de secţii de votare din judeţele din sudul ţării să încalce legea cu scopul de a obţine „foloase electorale”, adică de a atinge, cu orice preţ, chiar cu încălcarea legii, obiectivul de prezenţă la vot de 60 la sută. Ancheta procurorilor anticorupţie vizează sute de nereguli constate în Teleorman, unde preşedinte al Consiţiului Judeţean este Liviu Dragnea. Liderul USL a fost acuzat că cerea şefilor secţiilor de votare să-i fie comunicată, din oră în oră, prezenţa la vot.

O altă acuzaţie se referă la faptul că, într-o teleconferinţă din ziua referendumului, Liviu Dragnea a cerut ca, după ora 21.00, să fie daţi afară toţi reprezentanţii PDL din secţiile de votare. Urnele de votare mobile şi turismul electoral au fost folosite în judeţul Teleorman, potrivit primelor date oferite de procurori. Sute de persoane au votat de mai multe ori, listele de votanţi au fost dublate sau nu au fost completate corect datele de identificare ale alegătorilor. Întreaga operaţiune a fost coordonată de strategii USL, care au organizat adevărate excursii electorale. În ultimele două săptămâni au fost audiaţi, la DNA, mai mulţi primari, şefi de comisii de votare, şi membri din cadrul USL- Teleorman, care s-au ocupat de campania electorală. Dracea, la vot: 118%

Nouă localităţi din judeţul Teleorman, conduse de primarii USL, s-au remarcat la referendumul din 29 iulie printr-o prezenţă spectaculoasă la urne, peste 100 la sută. Aceste procente au ridicat mari semne de întrebare procurorilor anticorupţie. Cei mai activi s-au dovedit locuitorii din comuna Dracea. În această localitate, procentul de prezenţă la urne a fost de 118,10 la sută. Din totalul celor 1.425 de alegători înscrişi pe liste, în Dracea au votat nu mai puţin de 1.683! 95 la sută dintre aceştia au pus ştampila pe DA. Comuna este condusă de PNL-istul Costică Doncea, reales la alegerile din 10 iunie. Liviu Dragnea s-a putut lăuda cu organizarea din ziua referendumului. El a reuşit să aducă la urne 70,23% de alegători înscrişi pe listele electorale. Teleorman s-a clasat pe locul trei pe ţară în ceea ce priveşte prezenţa la urne.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version