in

Luna august, luna reducerilor pentru românii din diaspora: regim de urgență și scutiri de taxe la documente

Românii din diaspora vor beneficia de regim de urgență și scutiri de taxe la depunerea cererilor pentru documentele solicitate autorităților publice. Conform inițiativei legislative pe care am depus-o marți, 26 aprilie, cetățenii romani din diaspora vor putea solicita pe parcursul întregii luni august prelucrarea solicitării lor în regim de urgență fără taxele aferente.

Astfel, cererile pentru emiterea sau eliberarea unor documente depuse de aceștia, în perioada 1-31 august, se soluționează într-un termen de maxim cinci zile lucrătoare.

PNL consideră că aparatul administrativ din România trebuie să abordeze cu celeritate solicitările cetățenilor români cu domiciliul sau reședință în străinătate, deoarece acești cetățeni beneficiază de mai puțin timp decât solicitanții uzuali.

Plecând de la premisa că luna august este cea în care majoritatea românilor din diaspora se întorc acasă, și pentru a-și rezolva unele probleme administrative, oferim Guvernului posibilitatea ca, prin prezenta inițiativă, să ia măsuri pentru suplimentarea de ghișee sau înființarea unora special dedicate acestor cetățeni.

Ne gândim azi la aproape cinci milioane de români ce lucrează în străinătate, dar susțin economia românească prin remiterile financiare și impozitele plătite statului român la achiziția de bunuri și proprietăți.

PNL demonstrează și prin această inițiativă preocuparea continuă pentru o categorie importantă de cetățeni români, cei din diaspora, fără contribuția cărora activitatea economică a României ar fi mult diminuată.

Ne dorim ca demersul de azi sa fie doar un prim pas pentru elaborarea unei legislații care să susțină și încurajeze implicarea și revenirea acestor cetățeni în țara mamă.

Dorin Dobra
Viceliderul grupului senatorial PNL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Viorel Boldiș, apel către naționaliștii români: ”Să facem efortul de a vedea ce ne unește”

Românii din diaspora angajați în cadrul ambasadelor și a consulatelor – inițiativă parlamentară