in

Militarii, în război cu Guvernul

Recalcularea pensiilor a devenit un coşmar pentru mii de foşti militari. Dezinteresul şi hăţişul birocratic, dar şi lipsa personalului din sistem, au făcut ca banii care le-au intrat în cont pe luna ianuarie să fie cu 50, 60 şi chiar 70% mai puţini ca luna trecută.

Noua lege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor în funcţie de contribuţiile plătite, guvernanţii susţinând că sunt eliminate astfel sistemele speciale de pensie din unele domenii.

Ministerul Apărării a procesat la cerere aproape 25.798 de pensii. Dintre acestea, 7.505 sunt mai mici. Cele mai spectaculoase diminuări, între 5.000 şi 10.000 de lei, apar la foşti magistraţi şi piloţi militari. Cadrele militare disponibilizate şi în rezervă au declarat război Guvernului, din cauza reducerii pensiilor în urma recalculării, şi au depus la Parchetul ÎCCJ plângeri penale. Principalii vizaţi sunt premierul Emil Boc, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ministrul Internelor, Traian Igaş, şi directorul SRI, George Maior.

De asemenea, aproximativ 400 de cadre în rezervă din MApN, MAI, SRI şi SPP au protestat în faţa Prefecturii Constanţa. Aceştia au scandat „Jos Băsescu”, „Armata vrea dreptate, onoare, demnitate”.

De asemenea, pensionarii au avut mai multe pancarte pe care scria „Armata în rezervă este tot o armată”, „Cu noi aţi ajuns în NATO”, „Afară din ţară cu ciuma mondială”. În plus, protestatarii au adus cu ei o pancartă cu fotografia lui Traian Băsescu şi cu mesajele: „Călăul suprem al Armatei Române; Totul este sub control; V-am ciuruit”.

Una dintre victimele acestei legi este generalul maior Victor Prunariu, acesta primind pensia redusă cu 70%. Acum în rezervă, este singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

BARI/ “Comoara cerşetoarei românce”: 17 kg de bani

Victor Ponta: Este nevoie de un proiect politic pentru românii din Italia!