in

Ministerul diasporei a semnat un Memorandum de Înțelegere cu organizațiile italiene INCA – CGIL și ITACA

Institutul Național Confederal de Asistență din cadrul celei mai mari confederații sindicale din Italia (CGIL) și  asociația transnațională ITACA au devenit partenerii Ministerului pentru Românii de Pretutindeni în demersurile de informare și protejare a românilor care muncesc în Peninsula Italiană, dar și în alte state europene.

Baza acestui parteneriat o reprezintă Memorandumul de Înțelegere pe care ministrul Natalia-Elena Intotero l-a semnat astăzi, 15 ianuarie, cu președintele INCA CGIL, Morena Piccinini, și președintele ITACA, Andrea Malpassi.

Cu sprijinul acestor organizații puternice și bine reprezentate în întreaga Europă, MRP își propune să ajungă la cât mai mulți români, pentru ca aceștia să își cunoască drepturile și modalitățile de a și le exercita, să știe de ce facilități pot avea parte în statele-gazdă, în special în Italia (pensii, alocații, asistență medicală, ajutor de șomaj etc.) și să nu mai devină victime ale sclaviei moderne și muncii la negru.

Totodată, prin memorandumul semnat astăzi, ministerul va colabora cu INCA CGIL și ITACA pentru informarea cetățenilor români din Marea Britanie în ce privește Brexit.

Partenerii italieni și-au exprimat, cu acest prilej, aprecierea față de faptul că Guvernul României se preocupă de toți cetățenii români, inclusiv de cei aflați în străinătate, prin existența unui minister dedicat românilor de pretutindeni.

Institutul Național Confederal de Asistență (INCA) din cadrul CGIL are birouri de reprezentare în 26 de state: România, Austria, Belgia, Croația, Danemarca, Franța, Germania, Luxembourg, Marea Britanie, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fontana di Trevi, monedele rămân la Caritas. Primăria Romei renunță

Românii din Italia iau cu asalt Serviciile de Înmatriculări pentru a-şi radia vehiculele: MAREA RADIERE DIN ROMÂNIA