in

Miron Cozma, interzis în Capitală: „E jale dacă-mi adun minerii!”

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma a declarat că ar putea în orice clipă să-şi strângă 10.000 de oameni, activi sau disponibilizaţi, pentru „a le da o lecţie politicienilor din Capitală”. Cu toate acestea, Cozma este reţinut de două lucruri: Am interdicţie să intru în oraş şi nici nu vreau să fur protestul acestor oameni”, a declarat fostul sindicalist pentru Libertatea.

„Sunt zeci de mii de mineri disponibilizaţi! Oamenii aceştia nu mai pot, au ajuns la capătul răbdării. Şi când îi văd pe toţi ipocriţii cum apar la televizor şi îşi dau cu părerea… E jale dacă-mi adun minerii! Pot să strâng în orice clipă cel puţin 10.000 de oameni şi să vin în Capitală, să-i susţin pe românii din Piaţa Universităţii. Însă am interdicţie să intru în oraş. M-a sunat un prieten din Bucureşti şi mi-a pus la telefon cum îmi strigau oamenii numele acolo. Vă daţi seama cum m-am simţit eu? Sunt în Timişoara şi am vorbit cu protestatarii de aici. Am fost o prezenţă discretă la miting, nu vreau să fur protestul acestor oameni. E manifestaţia lor nu a mea. Dar eu sunt solidar cu ei! Cu toţi protestatarii din ţară! În Suceava şi Petroşani s-a strigat „Miron Cozma unde eşti?! De ce nu mergi la Bucureşti?!” Vă spun din proprie experienţă, că sunt expert în mişcări de stradă că ce a fost sâmbătă şi duminică noaptea, violenţele, au fost diversiuni. Băsescu s-a speriat când a auzit că vin studenţii şi a hotărât să intimideze lumea. Din 60-80 de huligani sigur 30-40 au fost ai lor şi au făcut cele mai mari distrugeri. Să le fie ruşine!”, a declarat Miron Cozma, potrivit sursei citate.

Sute de oameni au protestat, miercuri, în Piaţa Universităţii, pentru a şasea zi consecutiv, împotriva preşedintelui Traian Băsescu, a guvernului, dar şi a politicienilor în general. Demonstraţii au avut loc şi în multe alte oraşe din ţară, dar şi peste hotare. Amploarea mitingurilor a intrat însă, deocamadtă, pe o pantă descendentă. Numărul protestatarilor a fost mai mic decât în zilele precedente.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO Mugur Ciubăncan, românul care a impresionat China

Recomandări GR: dieta de ianuarie