in

Mobilizare generală a autorităților pentru românca ținută 10 ani prizonieră de un italian în Calabria

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut astăzi, 24 noiembrie 2017, o întrevedere cu ambasadorul Italiei la București, E.S. Marco Giungi, pentru a stabili măsurile necesare în vederea asigurării asistenței imediate în cazul mamei și al celor doi copii ai săi, descoperiți în condiții inumane de carabinierii italieni, în localitatea Gizzeria, regiunea Lamezia Terme, se arată într-un comunicat al MPRP primit la redacție.

Diplomatul italian a prezentat detalii despre caz, punând accent pe eforturile și operativitatea poliției locale, care au condus la descoperirea victimelor și la reținerea agresorului. În acest context, atașatul de interne al misiunii permanente italiene, prezent la întâlnire, a adus în discuție importanța cooperării instituțiilor cu atribuții specializate, prezentând măsurile imediate ale acestora, referitoare la  suportul acordat celor trei victime din punct de vedere medical și al consilierii.

Ministrul pentru românii de pretutindeni a accentuat faptul că au avut loc consultări interne la nivelul grupului interministerial alcătuit din reprezentanți ai  MAI, MAE, MMJS, și a dispus deplasarea de urgență a unei delegații comune a MRP – MAI, condusă de secretarul de stat Veaceslav Șaramet, în regiunea Lamezia Terme. În cadrul acestei misiuni vor avea loc întâlniri cu reprezentanți ai Prefecturii, Chesturii și Carabinierilor, în vederea realizării unei vizite la instituțiile unde sunt plasați atât mama, cât și cei doi minori.

Agenda întrevederii a cuprins și o detaliere a ultimelor evoluții  referitoare la implementarea Centrului-pilot pentru victimele exploatării prin muncă ce va fi deschis în Vittoria, Regiunea Ragusa, urmând ca autoritățile din cele două state să convină asupra măsurilor necesare. Totodată, părțile au agreat continuarea campaniilor de informare derulate de autoritățile din cele două state, împreună cu  autoritățile locale, mediul asociativ, parohiile românești și organizațiile specializate în domeniul traficului de persoane și exploatării prin muncă.

De asemenea, la propunerea ministrului Andreea Păstîrnac, s-a convenit asupra intensificării colaborării bilaterale în domeniul asigurării drepturilor cetățenilor români aflați în Italia, precum și asupra dezvoltării de mecanisme care să asigure prevenirea și combaterea tuturor formelor de abuz ce se pot manifesta față de aceștia.

Monstrul din Calabria: Româncă ținută prizonieră și violată timp de 10 ani de un italian, a născut doi copii în captivitate / VIDEO

Noi detalii în cazul româncei ținută prizonieră: ”Îi spărgea capul şi i-l cosea cu nailon de undiţă”. STATUL ROMÂN INTERVINE!

 

 

 

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bătrână fără adăpost din România, desfigurată de patru tineri fasciști la Madrid

Vicenza, alt caz șocant: soțiile dispărute ale unui porcar italian. Unde este românca Virginia Mihai?