in

Decizia CSAT: mobilizarea în caz de război se face doar pentru cei care AU FĂCUT STAGIUL MILITAR

Decizia CSAT: mobilizarea în caz de război se face doar pentru cei care AU FĂCUT STAGIUL MILITAR.

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat că, în CSAT, s-a stabilit realizarea a trei legi care să pregătească România pentru eventuale situaţii de criză şi a subliniat că mobilizarea oamenilor, în cazul unor conflicte, nu se poate face oricum, ci doar dacă aceştia au făcut stagiul militar, anunță adevarul.ro.

Mobilizarea în caz de război doar pentru cei care au făcut stagiul militar

Vasile Dîncu a declarat la Digi24, luni seară, că se pregăteşte un pachet de trei legi în procedură de urgenţă, extrem de importante pentru România.   

”CSAT a stabilit că facem un pachet de legi pe care le vom aduce în procedură de urgenţă, dar nu în ordonanţă. Este o procedură rapidă în care vom face transparenţă, vor ajunge apoi în dezbaterea coaliţiei politice. După aceea, prin HG vom trimite la Parlament. Este un pachet important pentru România.”, a spus el

”Pachetul conţine trei legi importante: Managementul situaţiilor de criză, care e o lege mai veche, a doua componentă este legea privind apărarea cibernetică şi în această triadă mai erau modificări la Legea 446 din 2006, este o lege a apărării naţionale care conţine mobilizarea populaţiei, mobilizarea economiei, reprezentări şi reglementări legate de Agenţia rezervelor statului şi situaţii speciale”, a mai declarat Dîncu.    

”Nimeni nu poate să aducă  în Armată pe cineva neinstruit, chiar dacă e tânăr”

Ministrul afirmă că, în spaţiul public, au fost scoase în evidenţă câteva elemente care să îi sperie pe cetăţeni, printre acestea fiind mobilizarea pentru armată   

”Vă dau câteva exemple, mobilizarea pentru cetăţeni, că vor fi duşi în Armată. Oamenii au început să se sperie, pentru că nu au făcut stagiul militar foarte mulţi, nu sunt pregătiţi. Nicio lege nu poate să spună asta, în Constituţie şi în legile vechi ale Apărării spune că se constituie rezerva activă a României, dar asta înseamnă că oamenii lucrează la locul lor de muncă de exemplu, poate în momentul acela e o componentă care spune că în momentul acela cadrele militare nu îşi pot lua concediu sau să îşi dea demisia sau alte lucruri care ţin de această zonă. Nimeni nu poate să aducă  în Armată pe cineva neinstruit, chiar dacă e tânăr. El nu a făcut armata. E o exagerare”, a declarat Dîncu. 

Ministrul Apărării Naţionale a subliniat că doar cei care au făcut deja stagiul militar pot fi mobilizaţi, în cazul unei situaţii de conflict, iar cei care nu au făcut Armata pot fi şi ei mobilizaţi în domenii precum economie sau administraţie.   

”Nu poţi să mobilizezi decât oamenii care sunt mobilizabili, adică cei care au făcut stagiul militar, care au făcut pregătire militară într-un fel sau altul. Numai aceştia pot fi mobilizaţi, în cazul în care ar fi o situaţie. Sigur, că, dacă ar fi o situaţie de conflict, se pune administraţia pe picior de război şi oamenii care nu au făcut încă armata şi sunt încă valizi pot să ocupe un loc în economie, în administraţie sau în alt loc, dar nu poţi să-i mobilizezi la armată, nici pe tinerii de 20 şi ceva de ani”, a declarat Dîncu.   

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 68 In medie: 3.3]

„Vor sosi 700.000 de refugiați în Italia”, alarma serviciilor secrete. Iată „arma letală” a lui Putin

copii ucraineni scoala italia

Moment emoționant! Elevii unei școli din Napoli i-au primit pe doi copii ucraineni cu urale și aplauze VIDEO