in

Bătaie pe asiaticii care ajung în România. Primesc salarii de sute de euro

Asiaticii, la mare căutare în România Aproximativ 10.000 de muncitori lucrează în hoteluri şi restaurantele din ţara noastră. Aceştia ajung să primească între 6.000-8.500 de euro net pe an, respectiv 500 şi 700 de euro lunar, plus cazare.

„Estimativ, căci nu avem un număr exact, industria HoReCa a absorbit până acum în jurul a 10.000 de angajaţi din ţări Non-UE. Majoritatea lanţurilor mari hoteliere din Bucureşti, dar şi din alte oraşe mari, precum şi restaurante au apelat la importul de forţă de muncă. Condiţiile pentru importul de personal sunt încă foarte greoaie, astfel că anagajaţii sunt în număr mic faţă de deficitul enorm ce trebuie acoperit, ajuns astăzi la peste 50.000 de oameni”, spune Ion Biriş, preşedinte al Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), potrivit economica.net.

Cât câştigă muncitorii asiatici în România. „Un sudor poate cere 1.000 de euro. Îi dai, că va face treabă”

Biriş arată că muncitorii veniţi din Asia au cam acelaşi salariu cu cel al angajaţilor din sectorul HoReCa din ţara noastră, de 5-700 de euro net, dar în plus li se asigură cazarea.  De asemenea sunt costurile de aducere în ţară care sunt de câteva mii de euro.

Există însă o problemă: „Legislaţia nu te securitizează. Muncitorul poate să plece după câteva luni la un alt angajator. Încercăm să schimbăm legislaţia în aşa fel încât cel căruia îi pleacă un muncitor adus din ţările non-UE să primească de la următorul angajator al acestuia măcar costurile de aducere în ţară.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oferă-le celor dragi oportunitatea de a câștiga o experiență de raliu

coloana oficiala biden roma

Un român a intrat cu mașina în coloana oficială a preşedintelui american Joe Biden, aflat la Roma