in

Criza politică din ţară continuă. Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier

Nicolae Ciucă și-a depus luni seara mandatul de premier deoarece nu a reușit până acum să coaguleze o majoritate pentru investirea cabinetului său. Conducerea PNL a anunţat că va începe negocierile cu toate partidele din Parlament, mai puţin AUR, pentru a reuşi să formeze un Guvern cu susţinere majoritară în legislativ.

„BEx-ul i-a propus lui Ciucă să depună mandatul de premier desemnat. A fost o decizie a Biroului Executiv”, a anunţat Florin Cîţu, şeful PNL. „A doua decizie a fost să propunem în BPN să aibă loc flexibilizarea mandatului şi să înceapă negocierile cu toate forţele democratice din Parlament pentru formarea unei majorităţi. Mâine discutăm detaliile, echipe de negociere etc.”, a completat Cîţu.

Bomba lui Ciucă: Înregistrarea OBLIGATORIE a românilor din diaspora la consulate, introducerea de taxe consulare

La rândul său, Nicolae Ciucă a vorbit despre decizia luată la nivel de partid luni seară. „Realitatea matematică e cea pe care o cunoaşteţi. Am sperat ca prin demersurile mele să cristalizez o soluţie politică astfel încât să obţinem acordul pentru un guvern minoritar. BEx a decis retragerea mandatului. Rectific, o să-mi depun mandatul”, a declarat şi Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă tot Nicolae Ciucă va fi propunerea de premier, şeful PNL a precizat că urmează negocieri, apoi va fi luată decizie. „PNL va lua o decizie privind propunerea de premier. În funcţie de negocieri vedem propunerea de premier”, a subliniat Cîţu.

USR anunță că vrea la guvernare

USR consideră că refacerea coaliției cu PNL și UDMR este soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică. Formațiunea condusă de Dacian Cioloș dorește însă menținerea aceleiași structuri a guvernului care a existat până la declanșarea crizei, scrie Digi24.

Declarația vine la scurt timp după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat că își va depune mandatul, iar PNL propune flexibilizarea mandatului, renunțând la ideea de guvern minoritar.  

„Biroul Național al USR a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să își depună mandatul de formare a unui guvern minoritar fără șanse de a fi votat de Parlamentul României. USR reiterează că soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR”, anunță USR într-un comunicat transmis luni seara.

Pentru ca guvernul să poată fi instalat cât mai rapid, USR susține menținerea aceleiași structuri a guvernului care a existat până la declanșarea crizei și spune că va propune stabilirea unui mecanism clar de luare a deciziilor, care să asigure un guvern stabil și o majoritate funcțională până în 2024.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Madalina Ghenea Sophia Loren

Mădălina Ghenea în rolul Sophiei Loren, trailerul „House of Gucci” – VIDEO

sechestru mama batran italia

Român arestat la Rieti, își sechestrase mama și bătrânul pe care îl îngrijea