in

O barcă a spulberat un stol de pelicani în Delta Dunării. Barcagiul: «Acum filmaţi, intrăm în trombă»

Imagini revoltătoare în Delta Dunării. O barcă plină cu turiști a spulberat intenționat o colonie de pelicani din Delta Dunării. Incidentul s-a produs în Golful Musura, în apropiere de Sulina. După acest eveniment, proprietarul firmei care deține barca l-a concediat pe conducătorul vinovat și le cere scuze tuturor iubitorilor Deltei pentru acest episod regretabil.

Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Ion Munteanu, a precizat că firma al cărui barcagiu a intrat cu barca într-o colonie de pelicani se va alege cu o plângere penală.

foto: Facebook/Marian Strinoiu

Firma tulceană Royal Cruises SRL nu deţine licenţă de transport turişti pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi toate excursiile au fost ilegale, se arată după primele verificări ale ARBDD.

„Noi, luni i-am chemat la sediul rezervaţiei, dar nu s-a prezentat nimeni. Acum, pregătim actele pentru o plângere penală”, spune guvernatorul ARBDD.

De asemenea, Ion Munteanu a mai dezvăluit că deţine o înregistrare în care barcagiul pregăteşte momentul în care va intra cu barca în stolul de păsări: „Pregătiţi acum aparatele, intrăm în trombă”, le-a spus el turiştilor din barcă.

Specialiştii avertizează că astfel de evenimente sunt periculoase deoarece pot determina păsările sa plece din Delta Dunării.

„Ar trebui să ne educăm – pe noi înșine, pe agenții economici, pe turiști… Totuși, într-o rezervație a biosferei trebuie să protejăm ce are rezervația mai de preț.

Dacă noi le perturbăm locurile – de cuibărire, de hrană, de odihnă, atunci este clar că am distrus echilibrul. Odată distrus echilibrul, pe perioadă lungă, efectele pot fi cele mai grave”, a declarat Viorica Bîscă, director executiv Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

Italian urmărit internațional, prins în România la un control de rutină, pentru că depășise viteza legală

Pierde controlul mașinii și iese de pe șosea, român de 29 de ani grav rănit în Sardinia