in

Operațiunea ”Alta Tensione 2”, furt de cupru, fugari arestaţi din România

Poliţia din Comiso a încheiat în martie operaţiunea „Alta Tensione 2”. Pe timpul descinderii au fost capturaţi 8 subiecţi toţi români cu excepţia unui italian din Comiso.


De capturare au scăpat românii Apostol Elvis Vasilică (stânga), de 20 de ani, şi Ioan Georgel Zlatea(dreapta), de 26 de ani, şefi şi promotori ai organizaţiei infracţionale. Ambii se duseseră în România de frică să nu fie arestaţi.


În urma schimbului de informaţii cu Poliţia italiană, investigatorii români i-au găsit în puţin peste o lună pe cei doi urmăriţi capturându-i şi ducându-i la închisoare în România, în aşteptarea extrădării în Italia unde vor fi judecaţi pentru infracţiunea de asociere în scopul comiterii de infracţiuni finalizată cu furtul de cupru, în special de la reţeaua electrică a societăţii Enel Spa.

Operaţiunea în cadrul căreia au fost emise mandatele de reţinere a fost încheiată la distanţă de câteva luni de o altă operaţiune denumită tot „Alta Tensione”, care a permis investigatorilor să pună capăt importantelor pagube financiare create de infractori.

Operațiunea ”Alta Tensione”: arestată bandă de români, furturi de cupru, pagubă de peste un milion de euro

Cele două organizaţii nu aveau nimic în comun, cu excepţia naţionalităţii române a membrilor grupului (în acest caz îmbogăţit şi de prezenţa câtorva italieni, cu precădere tăinuitori de cupru şi motorină).

Investigatorii au iniţiat aproape în acelaşi timp anchetele asupra a două grupuri infracţionale care operau în provincia Ragusa, depistând depozitele de cupru furat şi din afara provinciei.

Pe timpul anchetelor au fost constatate 15 furturi de cabluri din cupru ENEL (un total de 5.000 de kg de cupru găsit şi pus sub sechestru), toate comise între iulie şi noiembrie 2014. S-au adus 4 acuzaţii de tăinuire, au fost descoperite 3 furturi de autoturisme noi în dauna unui dealer, zeci de vehicule agricole şi instrumente pentru prelucrarea pământului, unelte pentru dulgherie, mii de litri de motorină, zeci de animale ucise şi abatorizate pentru furtul cărnii, 5 furturi din locuinţe, mii de metri de cabluri electrice din proprietatea a diferite întreprinderi agricole din provincia Ragusa.


Fură cupru, moare electrocutat în faţa fiului

Pe stâlp pentru a-și impresiona prietenii: electrocutat la 130.000 de volți la Treviso

Venafro, furt de cupru de 100.000 de euro, patru români arestați

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PSRO cere adoptarea de urgență a legii privind votul prin corespondență și triplarea numărului de parlamentari pentru Diaspora

Lupul, paznic la oi. Zgonea delegat să redacteze VOTUL PRIN CORESPONDENȚĂ