in

Patriarhia precizează: căsătorii mixte sunt imposibile conform canoanelor, dar episcopul le poate aproba

Căsătoria între ortodocși și neortodocși a fost interzisă? Mai multe răspunsuri au fost date acestei întrebări după publicarea acestui articol, conform căreia, la Sinodul din Creta, mai marii Bisericii au decis ca preoții să nu mai oficieze căsătorii ale ortodocșilor cu neortodocși, iar contractele de coabitare pentru persoanele de acelaşi sex să nu fie acceptate.

Căsătoria între ortodocși și ne-ortodocși este INTERZISĂ, iar cea dintre ortodocși și ne-creștini este ABSOLUT INTERZISĂ. Document oficial

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a lămurit această problemă în cadrul emisiunii moderate de Irina Petraru pe B1 TV. El a precizat că aceste căsătorii mixte sunt imposibile conform rigorii canoanelor, dar, cum Biserica ține cont de realitățile actuale, a permis ca acestea să fie încheiate, dar numai dacă există acordul episcopului.

Bănescu a mai explicat pentru B1 TV că episcopul ar putea refuza o solicitare în acest sens dacă respectivul cuplu va refuza să-și boteze copiii în rit ortodox.

VEZI VIDEO

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Credeai că celebritățile au o viață de vis? Iată dramele unora dintre ele

”Sănătatea mea”, blogul unei românce din Italia. ”Cea mai mare realizare este aceea de a fi sănătoşi”