in

Peste 2.100.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere ale frontierei României în perioada sărbătorilor. Vezi care a fost punctul cel mai aglomerat

În perioada sărbătorilor de iarnă şi în primele zile ale anului 2018, traficul prin punctele de trecere ale frontierei a înregistrat creșteri faţă de o perioadă normală dar măsurile dispuse de conducerea Poliţiei de Frontieră Române au dus la fluidizarea traficului, nefiind înregistrați timpi mari de așteptare în punctele de trecere a frontierei, anunță Poliția de frontieră. 

În perioada 18 decembrie 2017-01 ianuarie 2018, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.145.000 de persoane, din care 975.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 1.170.000 pe sensul de intrare în ţară, fiind înregistrată o creştere cu 15% faţă de acelasi interval de timp, dintr-o perioadă normală.

Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului, sens în care peste 4.200 de poliţişti de frontieră au desfăşurat, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinând cont că în această perioadă sunt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera.

Cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România însă, în urma gestionării situaţiei prin dispunerea unor măsuri imediate de fluidizare, media timpilor de aşteptare la frontieră rareori a depăşit 30 de minute.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 767.000 persoane, cele aeroportuare – 596.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova – 351.000 persoane.

De exemplu, cel mai tranzitat punct de frontiera a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 385.000 persoane, urmat de  P.T.F. Nădlac II cu peste 258.000 persoane şi P.T.F. Borş unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 166.700 persoane. Totodată, la frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa, cu un trafic de peste 127.000 treceri persoane.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bolzano, hoț român mort ”la datorie”, cade de la 20 de metri peste mesele unui restaurant de unde tocmai plecaseră clienții

“Hoți de biciclete”, arestat la Pescara și ultimul component al bandei, ar fi vrut să se ascundă la Londra