in

Pirelli va produce în România pneuri de Formula 1

Una dintre companiile care au beneficiat de ajutoare de stat, Pirelli, va produce în România, între altele, și pneuri pentru maşini de Formula 1. Pirelli promite că va investi la Slatina 200 de milioane de euro până în 2021 şi vor fi create astfel peste 500 de noi locuri de muncă. Producătorul italian de anvelope a beneficiat în ultimii ani de mai multe ajutoare de stat, în valoare totală de 63,3 milioane de euro.

Planul de dezvoltare a fabricii pe care compania italiană o are în Slatina presupune şi realizarea de anvelope pentru sporturile cu motor. Pirelli este în acest moment furnizorul oficial de pneuri al Formulei 1, dar fabrica din România nu va fi, totuși, principalul lor producător. Cele mai multe vor fi realizate la fel ca până acum, în Turcia.

Vestea bună e că activitatea fabricii din România nu este dependentă de comenzile din Formula 1. În următorii cinci ani Pirelli va investi 200 de milioane de euro la Slatina, iar producţia de anvelope de toate felurile va fi majorată cu 50%. Dacă în prezent de pe porţile fabricii ies 10 milioane de anvelope, în cinci ani vor fi produse 15 milioane. Este luată în calcul inclusiv construcţia unei fabrici pentru anvelope de biciclete.

Pirelli a venit în România în 2004 şi de atunci a investit aici jumătate de miliard de euro în mai multe divizii. Principala afacere a companiei, fabrica din Slatina, a fost construită în 2005 şi a început producţia în 2006. În prezent Pirelli are 3.000 de angajaţi în România. Odată cu viitoarele investiţii de 200 de milioane de euro, vor fi angajaţi câteva sute de oameni. De anul trecut, grupul italian Pirelli are un nou proprietar. A fost preluat de China National Chemical Corporation.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cerşetori români se dau drept refugiaţi sirieni în Paris. Cine reușește primește locuință și bani

Italienii, popor de emigranți: aproape 5 milioane în străinătate