Menu
in

Ponta: Dacă ies preşedinte, îi voi graţia pe Gică Popescu şi Gigi Becali.

Premierul Victor Ponta a declarat că dacă va deveni preşedinte după alegerile din noiembrie, primul lucru care l-ar face ar fi să îl graţieze pe fostul căpitan al Naţionalei, Gică Popescu, condamnat în dosarul Transferurilor.

Următoarea preferinţă pe lista premierului ar fi finanţatorul Stelei, Gigi Becali, despre care premierul crede ca şi-a plătit păcatele.

„Pe Gică Popescu chiar l-aş graţia în prima zi, iar despre domnul Becali cred că a suferit, a plătit. În final, cred că mai bine le iei oamenilor banii, dacă au făcut ceva ilegal. Nu mi-am ascuns simpatia nici pentru domnul Popescu, nici pentru domnul Becali”, a precizat Victor Ponta.

Nu este prima dată când Victor Ponta pledează pentru graţierea celor doi. La sfârşitul lunii martie declara: „Îmi asum toate criticile din partea talibanilor care vor să fim toţi în închisori. La Gică Popescu îmi menţin ideea că dacă aş fi preşedinte, l-aş graţia. Categoric l-aş graţia”.

În ceea ce îl priveşte pe Becali, premierul a precizat atunci că există unele cazuri, cum ar fi cel al lui Gigi Becali, în care contează mai mult ca statul să recupereze prejudiciul decât ca omul respectiv să stea într-o închisoare supraaglomerată.

Gică Popescu a fost găsit vinovat de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani şi condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul Transferurilor, în care cei opt „grei” ai fotbalului sunt acuzaţi că în anii 2000 şi-au însuşit peste 10 milioane de dolari din transferul unor jucători de fotbal şi nu au plătit 1,5 milioane dolari taxe datorate statului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version