in

Ponta, despre Băsescu: „E speriat şi turbat, un scorpion care vrea să înţepe toţi românii”

Premierul Victor Ponta l-a comparat, ieri, pe şeful suspendat al statului cu un „scorpion speriat şi turbat”, catalogându-l drept „dictator”, „securist”, „hoţ”, „mafiot”, „corupt” pi „trădător”, în discursul ţinut la mitingul USL de la Iaşi.

„Vreau să îi spun lui Băsescu, cel care stă speriat şi turbat ca un scorpion care vrea să înţepe pe toţi românii, că vara asta nu se poartă albul lui, vara aceasta se poartă tricolorul României. În urmă cu aproape 150 de ani s-a întâmplat „Deşteaptă-te române”, pe 29 iulie românii vor arăta că s-au deşteptat, că au pedepsit încă un dictator, iar eu vă promit că voi purta alături de dumneavoastră tricolorul acestei ţări”, a declarat Ponta la mitingul USL.

„Eu vreau să votez «DA», dar nu vreau să îi spun «PA!». Vreau să ajungă în faţa legii, să plătească pentru tot ceea ce a furat de la poporul român. Datoria noastră este să-l aducem pe Traian Băsescu în faţa judecăţii românilor. Am datoria faţă de dumneavoastră şi faţă de toţi românii care vor să trăiască în această ţară să vă spun nu doar ce a făcut Traian Băsescu, asta ştiţi prea bine, ci ce trebuie să facem noi fără Băsescu.Aţi văzut că Băsescu şi gaşca lui de mafioţi nu au făcut nimic în aceste zile decât să ne insulte şi să ne calomnieze”.

Prim-ministrul şi-a luat angajamentul în faţa românilor că, împreună cu Crin Antonescu în calitate de preşedinte al României, va repara tot ce a distrus Traian Băsescu: „Vă mai promit un lucru: un premier trebuie să-şi facă datoria şi trebuie să fie sprijinit de un preşedinte, aşa cum cred şi vă spun că va fi Crin Antonescu. Îmi iau angajamentul în faţa dumneavostră: vom face ceea ce am promis, vom repara ceea ce a distrus Traian Băsescu”.

Antonescu: Vreau o Românie demnă, nu slugă

Prezent şi el la Iaşi la mitingul anti-Băsescu, preşedintele interimar Crin Antonescu a susţinut că atunci când el şi Victor Ponta sperau la căderea regimul comunist, „Băsescu a avut în spate securitatea lui Ceauşescu”. „Acum minte că are în spatele lui SUA şi UE. Nimeni nu condiţionează o ţară ca România de prezenţa unuia ca Băsescu”, a spus el.

Antonescu a adăugat că, spre deosebire de Băsescu, el îşi doreşte o „Românie demnă, nu slugă”.

„Diferenţa dintre mine şi Băsescu este următoarea: eu vreau o Românei în picioare, care să nu mai fie confundată cu hoţi şi cerşetori. Vreau o Europă care să ne mulţumească pentru sutele de mii de români care muncesc acolo. Vreau o Românie demnă şi nu slugă”, a spus Antonescu.

După ce, sâmbătă, în Piaţa Unirii din Iaşi s-a desfăşurat un miting pro- Băsescu, duminică, în acelasi loc, a avut loc un miting organizat de USL pentru demiterea lui Traian Basescu la referendumul din 29 iulie.

Aproximativ 15.000 de persoane au participat, la mitingul USL, la care au fost prezenţi preşedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Cristian Adomniţiei, Ecaterina Andronescu, Titus Corlăţean, Romeo Stavarache, Daniel Constantin, Gheorghe Nichita.

Oamenii, care au venit cu autocare din mai multe judeţe ale Moldovei, au scandat „Jos Băsescu” şi au afişat pancarte cu mesaje precum „Trimitem dictatorul cu vaporul”, „A minţit, demite-l”, „Da la referendum”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ramona Bădescu, rochie semitransparentă la Miss România în Italia

54 de secţii de votare în Italia pentru referendumul din 29 iulie/ LISTA ADRESE