in

Ponta: Kovesi, propunerea pentru şefia DNA

Premierul Victor Ponta i-a propus, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, pe Laura Codruţa Kovesi şef la DNA şi pe Tiberiu Niţu la conducerea Parchetului General. De asemenea, Alina Bica a fost propusă la şefia DIICOT.

Decizia vine, în mod surprinzător, după ce Victor Ponta a anunţat, ieri, că procedura numirii procurorilor şefi va fi derulată de viitorul ministru al Justiţiei, pe care urmau să-l nominalizeze liberalii.

El a adăugat că vor participa la selecţie toţi cei care vor să se înscrie. „Nu ştiu când vom avea o nominalizare, probabil voi numi un nou minsitru al Justiţiei”, a punctat ieri, Ponta.

Reacţia liberalilor

Liberalii se vor reuni în şedinţă, astăzi după-amiază, şi vor lua în discuţie propunerea premierului Victor Ponta privind desemnarea Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al DNA, a declarat liderul senatorilor PNL Puiu Haşotti.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, 31 martie, că, în eventualitatea în care premierul Victor Ponta, din postura de ministru interimar al Justiţiei, o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, el se va opune.

Acesta a vorbit chiar de posibilitatea destrâmării acordului de guvernare cu Partidul Social-Democrat.

Posibilitatea numirii lui Kovesi la conducerea DNA a tensionat relaţiile din interiorul Uniunii Social-Liberale, fostul şef al Parchetului General fiind considerat “omul lui Traian Băsescu”. De altfel, preşedintele ţării ar fi propus de mai multe ori ca Kovesi să îi ia locul lui Daniel Morar la conducerea Direcţiei Anticorupţie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Copiii emigraţi, prinşi între două lumi

Mădălina Ghenea şi-a adus părinţii în Italia