Menu
in

Premierul Ungureanu a prezentat oficial lista miniştrilor

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a anunţat miercuri componenţa Cabinetului său cu care se va prezenta în faţa Parlamentului României, pentru învestitură.

LUCIAN BODE (PDL) – ministrul Economiei – Democrat-liberalul este preşedintele Agenţiei pentru IMM-uri. El are ca singură sursă de venit indemnizaţia de parlamentar, deţine un singur imobil în Sălaj şi un autoturism Mercedes, conform declaraţiei de avere.

GABRIEL BERCA (PDL) – ministrul Administraţiei şi Internelor – A intrat în Parlament în 2008 ca membru PNL, partid din care a demisionat în 2010. Berca a fost trei ani prefect, apoi a devenit, pentru câteva luni, şeful Secretariatului General al Guvernului.

CRISTIAN PETRESCU (PDL) – ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului – Deputatul de Bucureşti Cristian Petrescu, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, are contracte cu acest minister în valoare de peste un milion de euro, iar soţia sa are contracte cu CNADNR în sumă de 549.000 euro şi 4.612.800 de lei.

ALEXANDRU NAZARE (PDL) – ministrul Transporturilor – Fost europarlamentar PDL, Nazare este creaţia politică a Ancăi Boagiu şi unul din apropiaţii lui Toader Paleologu.

STELIAN FUIA (PDL) – ministrul Agriculturii – Este deputat şi preşedinte al PDL Călăraşi, iar anul trecut declara că trebuie pus punct concepţiei că munca în agricultură este un fel de pedeapsă pentru cine a picat BAC-ul, iar deştepţii stau la birou, la oraş.

CĂTĂLIN BABA (PDL) – ministrul Educaţiei – Este un apropiat al premierului Emil Boc şi fost consilier al acestuia la Guvern. Baba a fost acuzat în trecut de fapte de corupţie de către conducerea Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj.

RĂZVAN MUSTEA (PDL) – ministrul Comunicaţiilor – De profesie economist, doctor la ASE, Răzvan Mustea a fost ales deputat de Vrancea în 2008 pe listele PDL. Este succesorul Monicăi Iacob Ridzi în fruntea OTPDL.

CLAUDIA BOGHICEVICI (PDL) – ministrul Muncii – A fost unul dintre iniţiatorii controversatei legi privind parteneriatul dintre stat şi biserică, act normativ pe care preşedintele Traian Băsescu a refuzat să-l promulge, pentru că ar fi politizat acordarea de fonduri bugetare către culte.

BOGDAN DRĂGOI (PDL) – ministrul Finanţelor – La 31 de ani, Bogdan Drăgoi este deja secretar de stat în Ministerul Finanţelor. Unul dintre cei mai tineri demnitari români, Drăgoi şi-a început cariera în administraţie încă de la vârsta de 25 de ani.

Pentru portofoliile deţinute de UNPR, UDMR şi independenţi nu sunt modificări.

MARKO BELA (UDMR) – vicepremier

KELEMEN HUNOR (UDMR) – ministrul Culturii

LASZLO BORBELY (UDMR) – ministrul Mediului

RITLI LADISLAU (UDMR) – ministrul Sănătăţii

CRISTIAN DIACONESCU (UNPR) – ministrul Afacerilor Externe

GABRIEL OPREA (UNPR) – ministrul Apărării

CĂTĂLIN RPEDOIU (independent) – ministrul Justiţiei

LEONARD ORBAN (independent) – ministrul Afacerilor Europene

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version