in

Președintele Klaus Iohannis a primit la Palatul Cotroceni 15 români din diaspora care dețin poziții publice, trei dintre ei fiind din Italia

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit miercuri, 23 mai a.c., la Palatul Cotroceni, un grup de români care deţin funcţii publice în ţările de reşedinţă. La această primă întâlnire au participat 15 români din 10 ţări din Europa şi continentul American (Canada, Costa Rica, Finlanda, Franţa, Italia, Olanda, Spania, SUA, Suedia și Ucraina). Participanţii la întâlnire deţin diverse poziţii publice precum funcţii numite în Guvern, funcţii elective în aparatul central, funcţionari publici în administraţia centrală şi la nivel municipal, consilieri numiţi şi aleşi la nivel municipal, comunal sau local.

Din Italia au fost trei consilieri comunali: Mihaela Gabor, consilier la Druento, provincia Torino, Neculai Samson, consilier la Pertosa, provincia Salerno și Cătălin Mustățea, consilier la Villafranca, provincia Verona.

foto: Consiliera prezidențială Sandra Pralong, Mihaela Gabor și Neculai Samson)

Întâlnirea reflectă viziunea Preşedintelui Klaus Iohannis de a încuraja crearea de comunități profesionale formate din românii din străinătate şi omologii lor din România şi reprezintă un prim pas spre alcătuirea unei reţele informale în care să fie promovat schimbul de experienţă şi de bune practici.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat atât problemele cu care se confruntă românii din ţările de reşedinţă, precum şi modalitățile prin care pot fi sprijinite comunităţile românești din afara ţării. În plus, printre temele abordate s-au numărat chestiuni legate de predarea limbii române în Diaspora şi în ţările din vecinătate, problemele referitoare la dubla cetăţenie şi la nevoia unei mai mari implicări civice şi politice a românilor în ţările de reşedinţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat importanţa contribuţiei românilor din afara granițelor la dezvoltarea României şi şi-a exprimat interesul pentru extinderea legăturilor între românii din ţară şi cei din afara granițelor pe domenii de activitate. Președintele României a subliniat că activitatea desfășurată de cetățenii români în țările de reședință reprezintă un exemplu de dedicare în slujba servirii intereselor comunităților.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Agrigento, 34 de muncitori la negru într-o podgorie, doi români și un italian arestați, amenzi de peste 50.000 de euro

Episcopul Siluan al Italiei împlinește un deceniu de la întronizare