in

Primul deces în România al unui pacient infectat, guvernul restricționează drastic circulația, românii nu mai au voie să iasă din case

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României.

Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18 martie la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 367, bilanțul oficial de sâmbătă anunțând alte 59 de noi cazuri, marcând astfel ziua cu cele mai multe îmbolnăviri din țara noastră de la începutul epidemiei. Din totalul pacienților, 52 sunt vindecați și externați – 36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași). La Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă.

6 români din Italia și unul din Franța au murit de COVID-19 de la începutul epidemiei de coronavirus

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.207 de persoane. Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă seara o serie de restricții de circulație care, chiar dacă au caracter de recomandare, trebuie considerate ca fiind „obligatorii”, după cum a precizat Raed Arafat. Astfel între orele 6 dimineața și 10 seara, se „recomandă” ca în afara locuinței casei să se facă pentru o serie restrânsă de motive, printre care mersul la serviciu, cumpărarea de produse, inclusiv pentru animale de companie, sau îngrijirea persoanelor în vârstă, scrie HotNews.ro.

Care sunt cazurile în care o persoană poate ieși din casă:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

În cursul nopții, respectiv între orele 22.00 – 06.00, circulația în afara casei se permite în aceleași cazuri ca în timpul zilei, dar orice persoană trebuie să prezinte autorităților, la cerere, legitimația de serviciu, adeverință de la angajator și o declarație pe proprie răspundere „completată în prealabil”.

Se suspendă activitatea în cabinetele de medicină dentară, se închid centrele comerciale (mall-urile) și trebuie evitată formarea de de grupuri mai mari de trei persoane care nu locuiesc împreună. În plus, străinii nu mai au acces în România.

 Măsurile se aplică de duminică seara, de la ora 22.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvernul Italiei ia măsuri și mai drastice pentru a opri pandemia: ”Încetinim motorul productiv al ţării”

Italia, bilanț coronavirus: 651 de morți. ”Cifrele de astăzi sunt mai mici față de cele de ieri. Nu trebuie să lăsați garda jos!”