in

Problema adopţiilor din România, la Parlamentul European

62 de eurodeputaţi au solicitat, luni, 17 ianuarie, ȋn plenul Parlamentului european, rediscutarea regimului cu privire la adopţiile internaţionale la nivelul UE.

În cadrul dezbaterilor, România a fost criticată pentru legislaţia sa, care nu permite adopţiile internaţionale. Mai mulţi europarlamentari au arătat că problema copiilor abandonaţi este una foarte gravă ȋn anumite state ale UE, precum România, Bulgaria şi Italia.

Despre situaţia minorilor români a vorbit şi europarlamentara Sonia Alfano. „De câţiva ani în Italia, mai multe familii şi mulţi copii români suferă consecinţele suspendării  adopţiilor internaţionale de către România. Convenţia de la Haga este cadrul legal care urmează să fie aplicat în mod uniform, în toate ţările UE şi România trebuie să facă un efort pentru a-l adopta (…) In Italia există multe familii care doresc să adopte copii. Prin urmare, întreb Comisia, în ce măsură intenţionează să accepte încăpăţânarea României de a elimina moratoriul asupra adopţiilor internaţionale”, a spus Sonia Alfano.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Torino/ Români arestaţi ca-n filme

Cum obţinem certificat de naştere românesc pentru un copil născut ȋn Italia?