in

Profesor universitar mort la două săptămâni de la prima doză de vaccin anti-COVID. Soţia dezminte ştirile false

Un profesor universitar din Oradea a murit la două săptămâni după ce i-a fost administrată prima doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer – BioNTech, scrie Libertatea.

Ioan Dzițac a primit prima doză în data de 21 ianuarie. El a popularizat momentul pe Facebook: ”21.01.2021: Azi m-am vaccinat la Centrul din Orășelul Copiilor din Oradea. Organizare foarte bună, totul a fost conform programării. Floare la ureche.
22.01.2021: Totul este OK după Pfizer-BioNTech vaccin”, a scris profesorul pe contul său de Facebook în două postări succesive, în ziua în care a primit vaccinul și, respectiv, în ziua următoar.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență susține că nu există, în prezent, elemente care să lege decesul profesorului Dzițac de vaccinul Pfizer.
Autoritățile au declanșat o anchetă în urma morții profesorului iar necropsia urmează să stabilească motivul exact al decesului, mai transmite sursa citată.

„14 februarie 2021 ar fi marcat ziua ta de naștere, dragul meu soț, dar și cei 25 de ani de la momentul căsătoriei noastre în care ne-am unit sufletele cu Dumnezeu! A fost o călătorie prin viață frumoasă, intensă, reușită, în care ne-am bucurat împreună de iubita noastră fiica, Domnica Ioana Dzitac, de tot ce a fost mai bun și frumos în viața noastră comună. În seara de 6 februarie, ai plecat dintre noi lăsând în urmă suflete cernite ale familiei, prietenilor, colegilor.

Zbor lin către veșnicie, dragul meu soț, prieten și bun sfătuitor! Îți mulțumim pentru rolurile tale multiple de soț, tata, bunic, mentor, profesor, toate duse la excelență! Vei rămâne mereu în sufletul meu și cu siguranță în gândurile tuturor celor care te-au cunoscut!”, a scris pe Facebook soția sa, Simona Dzițac, profesor la Universitatea din Oradea, citată de eBihoreanul.

Ce spune soţia despre cauza reală a decesului

Soţia profesorului a mai spus că decesul soţului a fost cauzat de o boală de inimă cu care se lupta de mai mulți ani.

„Dragi prieteni, Au apărut în cursul zilei de astăzi tot felul de ştiri false în presă şi televiziune privind decesul soţului meu, Dziţac Ioan! Fac precizarea că aceste ştiri care leagă decesul soţului meu de vaccinul anti-COVID de la Pfizer SUNT FALSE! Soţul meu a fost bolnav de inimă de mulţi ani şi acesta a fost motivul pentru care a decedat!

Vă rog să nu luaţi în seamă ştirile false care apar în diverse surse! Iar, celor care difuzează astfel de informaţii, vă rog să lăsaţi familia să-şi plângă necazul şi nu mai inventaţi tot felul de informaţii care să inducă lumea în eroare! Sunteţi penibili! Şi…că o completare…şi eu mă vaccinez!”, este mesajul transmis duminică seară de Simona Dziţac, profesor la Universitatea din Oradea.

Ioan Dzițac a fost rector al Universității Agora Oradea. Pe 14 febuarie ar fi împlinit 68 de ani. Potrivit celui mai recent bilanţ, 656.177 de români au fost vaccinaţi anti-COVID, iar numărul reacţiilor adverse a ajuns la 2.434.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Au violat în grup o fată de 11 ani, trei români și un italian judecați în Sicilia

Italia, încasau de câteva luni venitul de cetățenie, dar nu știau nici măcar limba italiană, doi români denunțați pentru înșelăciune