in

Puya, video emoționant după o vizită în Italia: ”Suntem niște refugiați, de ai noștri cine se ocupă?”

Cântărețul Puya, pe numele său real Dragoș Gărdescu, are o nouă pasiune: a devenit  de ceva timp și un cunoscut vlogger. Unul dintre ultimele sale video se referă la românii din Italia și în general la cei care pleacă în străinătate. Puya face o călătorie în Italia și se oprește la un magazin românesc din Torino. ”E greu să vezi familii despărțite, oameni care se chinuie, care cred că depărtarea asta e bună. Pe nimeni nu interesează că de fapt suntem niște refugiați…”, spune el la un moment dat în video.

În vizită la un român din Italia, Puya îi vizitează gospodăria și cu ironie face la tot pasul comentarii: ”găinile sunt din Italia…și cum fac dom’le astea ouă?”, ”sei un maidaneze?”, întreabă el câinele, pentru ca în final să viziteze înclusiv sauna ”în stil italian”, spune el.

Referindu-se la românii plecați în afara țării, Puya consideră că ei sunt exact ca refugiații:

”Din suflet vă asteptăm pe toți inapoi…E greu să vezi familii despărțite, oameni care se chinuie, care cred că depărtarea asta e bună. Pe nimeni nu interesează că suntem niște refugiați…toată lumea vorbeste despre cei care vin cu bărcile, pe mare…dar de ai noștri cine se ocupa…avem 4, 5 milioane de refugiați…oameni capabili, oameni buni…cum?… sa-mi explice cineva, cum?”

În urmă cu 6 ani, Alexandru Gărdescu, fratele lui Puya, a fost găsit mort în locuinţa sa din Falconara Marittima (Italia). Gărdescu, stabilit în Italia de mai mulţi ani, lucra ca mecanic la un service auto din Ancona.

Corpul bărbatului, care urma să împlinească 34 de ani, a fost găsit de carabinierii din localitate, alertaţi de colegii de muncă ai românului. Potrivit medicilor legişti, bărbatul a decedat cu 48 de ore înainte de a fi găsit de carabinieri. Anchetatorii cred că moartea a fost provocată de o supradoză de droguri: lângă corpul fără viaţă al bărbatului ar fi fost găsită o seringă.

Prietenii românului susţin însă că Alexandru Gărdescu nu avea probleme cu drogurile şi că era o persoană apreciată la locul de muncă.


De ceva timp Puya face tot felul de video, cu o tematică anume și le postează fie pe blogul său, pe youtube sau rețelele de socializare.

Un vlogger este o persoană care postează pe blogul personal și pe rețelele de socializare anumite videoclipuri filmate de el despre diferite subiecte. În cele mai multe dintre cazuri sunt formatori de opinie, artiști, în general persoane publice și milioane de persoane din întreaga lume le urmăresc postările.

Sunt noile vedete din spațiul online care vorbesc deschis despre ceea ce cred și simt. Transmit o stare bună, au o atitudine pozitivă, spun lucrurile într-un mod diferit, aşa cum puţini au curajul să o facă.

E și cazul lui Puya…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bijuterii de 100.000 de euro furate la Padova, români arestați după o urmărire periculoasă pe autostradă

Sălbăticie în Sicilia: Muncitor român legat de grindă și bătut la sânge, consilier PD arestat