in

Un avion spion italian monitorizează din România ofensiva rusă: „vede” tot între Odessa și Transnistria

Un avion spion italian monitorizează din România ofensiva rusă: misiunea sa la granițele României este de fapt să monitorizeze zona imensă. Cu o tehnologie israeliană pe care nicio altă țară NATO nu o deține, o aeronavă italiană a participat la operațiunile de supraveghere a războiului aflat în desfășurare din Ucraina.

Un avion spion italian monitorizează din România ofensiva rusă

După cum scrie „La Repubblica”, avionul spion al Forțelor Aeriene italiene a rămas în interiorul graniței cu România și monitorizează spațiul care merge de la Odesa până la Transnistria.

„Nu întâmplător comandamentul NATO a cerut intervenția acestei aeronave: este un Gulfstream CAEW, considerat cel mai puternic sistem de intelligence din lume”,subliniază Gianluca Del Feo.

CAEW este un concentrat de tehnologii avansate de design israeliene. Aceasta este o mașină foarte scumpă. Se vorbește de jumătate de miliard de euro.

Performanțe SF

Un dispozitiv cu performante science-fiction: radarul electronic de scanare pare a fi capabil sa inregistreze orice obiect in miscare pe cer, pe mare si pe sol, chiar si orice masina sau barca. Date care sunt toate procesate în timp real de un centru de inteligență artificială, care le analizează și le compară cu arhiva. Practic, făcând clic pe fiecare obiect identificat este posibil să cunoști identificarea acestuia, caracteristicile detaliate și toate mișcările de ultimă oră. Este ceea ce militarii numesc „domeniul informației”, după cum citim în „La Repubblica”.

Presa italiană: Batalionul Azov, NATO antrenează un grup de neonazişti în Ucraina

Ucrainenii se tem că inamicii ar putea ataca din spatele Odessei

Zborul de ieri, indicat de mai mulți observatori care monitorizează traficul pe cer, inclusiv Italmilradar, prin site-uri precum Flightradar24, a decolat înainte de zori de pe aeroportul italian de la Pratica di Mare (lângă Roma) și a continuat aproape șase ore. Se poate presupune, dar sunt în prezent ipoteze, că CAEW a strâns informații complete despre activitățile contingentului moscovit prezent în Transnistria.

De fapt, ucrainenii se tem că trupele inamice ar putea ataca din spatele Odessei. Din nou «La Repubblica» relatează că după cel italian au apărut în aceeași zonă un Boeing RC135 britanic, specializat în captarea emisiilor radar și radio, și un Lockheed EP3 american, cu echipamente de supraveghere navală.

Italia a cumpărat două CAEW (acronim care înseamnă Conformal Airborne Early Warning) din Israel, ca parte a unui acord militar care prevedea vânzarea Leonardo M346 semnat de ultimul guvern Berlusconi. Anul trecut, guvernul Conte 2 a decis să modernizeze flota de avioane spion italiene prin lansarea unui maxiplan pentru a cumpăra încă opt. Se pare că unul dintre aceste Gulfstream a fost livrat chiar ieri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 95 In medie: 4.2]
Nato antreneaza neonazisti în Ucraina

Presa italiană: Batalionul Azov, NATO antrenează un grup de neonazişti în Ucraina

Rușii cer înapoi de la italieni operele de artă

Rușii cer înapoi de la italieni operele de artă împrumutate unor muzee