in

Rezultate Parţiale BEC: Camera Deputaţilor: USL – 58,63%, ARD – 16,69%. Senat: USL – 60,03%, ARD – 16,95%

Alegerile parlamentare de duminică, 9 decembrie, au fost câştigate, la un scor zdrobitor, de Uniunea Social-Liberală (USL).

Din centralizarea a 81, 49% din secţiile de votare, BEC a constatat o prezenţă la vot de 41, 62%. USL a obţinut 58,63% la Camera Deputaţilor şi 60,03% la Senat. Potrivit numărătorii parţiale a BEC:

Camera Deputaţilor

USL: 58,63%

ARD: 16,69%

PP-DD: 13,53%

UDMR: 5,31%

Senat:

USL: 60, 03%

ARD: 16,95%

PP-DD: 14,18%

UDMR: 5,40%

Restul partidelor au obţinut sub 5%, pragul electoral pentru intrarea în Parlament.

Mesajul liderilor USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că îi asigură pe români că programul USL înseamnă consolidarea şi restaurarea statului de drept în România şi consolidarea orientării politicii externe spre UE şi NATO.

„Îi asigur pe toţi românii, nu doar pe cei care ne-au votat, că programul USL înseamnă consolidarea şi restaurarea statului de drept în România”, a spus Antonescu.

La rândul său, liderul PSD, Victor Ponta, a mulţumit românilor pentru votul acordat USL şi a chemat actorii politici la masa tratativelor sub semnul păcii. „Le cer tuturor actorilor politici să înțeleagă că avem nevoie de pace, de o perioadă de reconstrucție (..) În perioada următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri”, a spus Ponta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Apelul lui Titus Corlăţean către românii din străinătate: „Nu fraudaţi votul!”

Cum au votat românii din Italia: Partidul Poporului are sute de voturi la Torino VIDEO