Menu
in

UCIS de propria inconştienţă. Un tânăr infectat a murit la DOUĂ ore după ce s-a externat pe propria răspundere

Şi-a semnat singur condamnarea la moarte! Un român infectat cu coronavirus a supravieţuit aproape o lună la Terapie Intensivă. Însă nu a crezut că virusul l-a afectat atât de puternic şi a cerut să fie externat împotriva recomandărilor medicilor. A murit două ore mai târziu.

Tânărul nevaccinat, care nu credea în existența COVID, s-a infectat în timpul vacanţei petrecute din Italia şi a ajuns în stare gravă la spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

În urmă cu o săptămână, de pe patul de spital, acesra povestea cum a fost la un pas de moarte din propria inconştienta. A spus cum nu a crezut în temutul virus, iar când a fost confirmat s-a tratat singur zile în şir cu vitamine. A decis să meargă la spital abia când n-a mai putut respira şi a fost internat direct în Terapie Intensivă, unde aproape o lună a stat intubat. Avea un grad de afectare pulmonară de 80%.

„Am crezut că o să mor în fiecare zi. N-am considerat că o să fac o formă atât de gravă, încât să îmi pună viața în pericol și să fiu atât de distrus. Am văzut acum, pe propria piele că e mai bine să te vaccinezi decât să faci o formă atât de gravă” , a declarat pentru Ştirile TVR bărbatul în 31 august.

Varianta Delta, fetiță de 11 ani din Palermo moare, a infectat-o sora ei care se întorsese din Spania

Însă acesra a cerut să plece acasă pe propria răspundere, în pofida sfatului medicilor, imediat ce s-a simțit ceva mai bine,

Medicii i-au cerut ca măcar să nu plece din Timișoara pentru ca, în cazul în care starea de sănătate i se agravează din nou, să poată ajunge la el cât mai repede, dar bărbatul a plecat într-o localitate aflată la 60 de kilometri de oraș. Acolo i s-a facut rău și la scurt timp a murit.

„Ignorand in totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe ATI şi ale colegilor de pe secţia de Boli Infecţioase, a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unităţii noastre, spunându-ne că va sta în Timisoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igriş, la 60 de kilometri distanţă, iar pe drum, din cauza riscului la transort, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanţa care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Domnul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital. Pe această cale atragem atenţia şi rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorinţelor pacienţilor, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu, am avut ieri un pacient cu 51% saturaţie de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-şi în pericol starea de sănătate”, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Exit mobile version