in

România analfabeților funcțional. NU înțeleg ce citesc, dar iau BURSĂ de merit

România analfabeților funcțional. Conform unei statistici a Băncii Mondiale, aproape 50% dintre elevi români nu înțeleg ce citesc sau nu pot face calcule simple, dar primesc bursă de merit.

România este țara care reușește să aibă, în același timp, aproape 50% analfabeți funcționali, potrivit Băncii Mondiale și 53% bursieri de merit. Asta se vede și la examenele naționale, și la testările internaționale. Experții în Educație spun că absurdul ar putea dispărea chiar de anul viitor.

Premierul Cîţu îi face ANALFABEȚI funcțional pe românii care nu se vaccinează

„De multe ori, nota 10 luată în foarte multe școli nu înseamnă că elevul e merituos, ci doar că sistemul de evaluare e unul care merită serios îmbunătățit”, a declarat sociologul Gelu Duminică.

Mai mult, profesorii recunosc că de când s-au mutat în online au dat 10 mult mai ușor.

„Nu există în nicio metodologie a predării și evaluării în online obligația elevului de a sta cu camera deschisă. Nu știi cine îți scrie și cine îți postează poate copiat, poate un părinte… Deja se vede diferența”, a spus Iuliana Căplescu, profesor Colegiul Național Matei Basarab.

„Există o categorie de părinți pentru care notele înseamnă contează foarte mult, dar asta e tot o reminiscență a sistemului”, a spus şi Andreea Ionescu, reprezentant al asociației Părinții cer schimbare.

România analfabeților funcțional. Numărul mediilor bune a explodat

Elevii cu medii mai mari de 8,50 şi-au cerut drepturile în stradă, după ce Ministerul Educației a schimbat și criteriile de acordare a burselor.

Aproape jumătate dintre copiii români sunt analfabeți funcțional. «Foarte multe școli sunt de fapt cimitire educaționale, unde înveţi să eşuezi»

Dacă în 2020, potrivit Ministerului Educației, erau 123.000 de elevi care reușiseră să obțină medii mai mari de 8.50, un singur an mai târziu numărul mediilor bune a explodat: avem acum 754.000 de elevi care au obținut medii mai mari de 8,50, conform Digi24.

Ministrul Educației spune încă că are soluție pentru a încuraja performanța.

„Propun ca primii trei din fiecare clasă cu condiția să nu fie sub nota 9 (pentru bursa de merit – n.r.). Pentru că altfel avem clase cu 33 elevi din 35 care au avut 10. Cum faci diferențierea?!”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
milionar in strada italia

Italia, fost milionar a ajuns să trăiască în stradă: ”Aveam casă de 300 mp și 3 Ferrari”

visele urate sunt simptom de Covid

Visezi urât? Ai putea avea Covid. Un simptom de coșmar