in

România împărţită în 8 judeţe? Vezi cum ar arăta harta administrativă

Guvernul României vrea să adopte un proiect de lege care prevede reorganizarea administrativă a Romaniei (FOTO 1).

Proiectul este susţinut şi a fost prezentat ieri, 8 iunie, de preşedintele Traian Băsescu, în cadrul unei şedinţe de guvern. In acest moment, proiectul prevede împărţirea teritoriului în 8 judeţe mari pentru România, în loc de 41 judeţe actuale. La baza reorganizării se află împărţirea actuală a teritoriului naţional în 8 regiuni de dezvoltare.

Cu 8 judeţe în loc de 41, s-ar combate corupţia iar accesul la fondurile europene ar fi mai eficient, şi-a explicat propunerea preşedintele Băsescu, în faţa membrilor guvernului- citat de HotNew.ro.

“Avem 41 de inspectorate de Poliţie în loc să avem 7 sau 8, 41 de Direcţii Sanitare, 41 de Direcţii Agricole, 41 de Direcţii de Finante publice, bine încărcate. Sutele de birocrati de la nivel judetean le fac viata amara populatiei si primarilor. (…). Nu se poate privi la o dezvoltare rationala a Romaniei cu unitati administrative atat de mici. Modul in care se utilizeaza banii la nivelul unui judet nu e nimic altceva decat ineficienta folosirii banilor europeni” a declarat Traian Băsescu.

Concomitent cu noua împărţire , actualele consilii judetene şi prefecturi ar trebui să fie desfiinţate. Atribuţiile lor ar fi preluate de 8 consilii regionale şi prefecturi.

Foto: actuala impartire administrativa

Romania este împartita, în prezent, în opt regiuni de dezvoltare: Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est, Sud, Vest, Centru, Bucureşti si Ilfov.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mădălina Ghenea, un nou clip publicitar cu Raoul Bova (VIDEO inedit în backstage)

Cel mai uluitor traseu rutier din Europa este în România (The Guardian)