in

România, ţara cu prea multe înmormântări şi prea puţine botezuri. Patriarhul Daniel intervine

Statisticile demografice pentru anul trecut, publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), confirmă perspectivele pesimiste ale unui popor îmbătrânit, incapabil să-şi ocrotească urmaşii. În 2014 s-au născut aproximativ 118.000 de copii, cu 7% mai puţini ca în anul anterior, dar au murit peste 250.000 de oameni.

În plus, aproape jumătate dintre copiii născuţi anul trecut au mame casnice, în timp ce 10% au mame adolescente. Raportul „Evenimente demografice în anul 2014” publicat de INS arată că circa 18.500 din mamele care au născut anul trecut primul copil au mai puţin de 19 ani, adică 10%, procent care confirmă trendul ultimilor ani şi care plasează România pe primul loc în Europa la numărul mamelor minore.

253.000 de persoane decedate în 2014

În România mor anual de două ori mai mulţi oameni decât se nasc. Mai exact, în anul 2014 au decedat aproximativ 253.000 de persoane, din care 90% aveau peste 55 de ani. De departe, cea mai comună cauză de deces este reprezentată de bolile aparatului circulator (boli ale inimii şi cerebro-vasculare), responsabile de 60% din decese şi urmată de tumori, responsabile de 20% din decese. Totuşi, se constată o creştere de 10,4 % a deceselor cauzate de bolile sistemului nervos, responsabile de circa 3.200 de decese. „Aceste boli pot fi prevenite sau tratate, dar pacientul român este destul de ignorant.

Este nevoie de o responsabilizare a pacientului, sistemul nu îi cere nimic pentru compensările pe care le oferă, deşi ar fi în beneficiul pacientului să aibă obligaţia de a demonstra că efectuează regulat controale şi că urmează tratamentele indicate de medici”, consideră Gabriel Munteanu, medic de familie. Statisticile mai arată că martie este luna în care se sting din viaţă cei mai mulţi români, în timp ce septembrie este luna care înregistrează cele mai puţine decese.

PF Daniel îndeamnă femeile să nu mai facă avort

Biserica reclamă o criză în societatea românească, iar însuşi PF Daniel a transmis un comunicat de presă cu un mesaj foarte dur la adresa unei practici curente în unele cupluri de români.

PF Daniel îndeamnă femeile să nu facă avort, pentru că este un păcat deosebit de grav, şi să ajute familiie cu mulţi copii să-i poată creşte, pentru că numărul înmormântărilor este, din nefericire, mai mare decât al botezurilor.

"O mulţime de familii doresc să aibă copii şi citesc Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, Acatistul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana care, de asemenea, au avut-o pe Maica Domnului, ca binecuvântare, la adânci bătrâneţe, precum şi al altor sfinţi. Pe de altă parte, din nefericire, există şi familii care pot naşte copii, dar nu o fac, ci îi avortează, îi ucid înainte de a se naşte, ceea ce este un păcat deosebit de grav. De aceea, Biserica îndeamnă ca cei care au copii mulţi să fie ajutaţi de cei care nu au copii, care fie pot adopta un copil care a fost părăsit de părinţi, fie pot ajuta material şi spiritual o familie cu numeroşi prunci, ca cei care au copii să simtă că Dumnezeu îi iubeşte şi că ei pot deveni pentru Biserică şi societate o binecuvântare", spune PF Daniel, într-un comunicat.

"Astăzi, sunt în poporul român, din nefericire, mai multe înmormântări decât botezuri. Populaţia îmbătrâneşte, numărul românilor scade, iar numărul avorturilor a depăşit numărul populaţiei, peste 20 de milioane de avorturi s-au făcut în ţara noastră din 1990 şi suntem printre primii din Europa la aceste capitol. Suntem creştini, dar nu vieţuim creştineşte întru totul", a mai spus PF Daniel.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Românii se întorc să-și vadă FAMILIILE, nu să petreacă pe holurile spitalelor”, mesaj dur al ministrului diasporei pentru șeful CAS

Accident mortal în Trento, un român și-a pierdut viața zdrobit de un copac