Menu
in

România, sub nămeţi: 74 de decese, 120 de localităţi izolate

La capătul unei săptămâni de chin, în urma căreia au avut de suferit zeci de mii de oameni, 45 de localităţi sunt, practic, izolate şi s-au înregistrat 68 de decese, românii din sud-estul ţării sunt nevoiţi să facă faţă unui alt asalt al iernii. De astăzi, România va trece cel mai greu test al frigului, viscolului şi al zăpezii.

Azi dimineaţă erau 120 de localităţi izolate la nivel naţional. De asemenea, reprezentanţii IGSU au precizat că, pentru deblocarea localităţilor au intervenit 1.699 de angajaţi MAI: 626 de pompieri, 623 de jandarmi, 1399 de poliţişti, 47 de poliţişti de frontieră şi doi piloţi. Totodată, au fost puse în mişcare, în acelaşi scop, 636 de maşini şi utilaje de deszăpezire.

Anotimpul rece „atacă” toată ţara. Un număr de 20 de judeţe şi Bucureştiul vor trebui să treacă cel mai greu test al acestui anotimp. Meteorologii anunţă că „bătălia” cu „armia albă” va mai dura o săptămână.

Nu se circulă pe 83 de drumuri judeţene

Pe fondul avertizării ANM, care a prelungit avertizarea de cod portocaliu de ninsori abundente până marţi la ora 14.00, secretarul de stat din cadrul MAI pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Mihai Capră şi subsecretarul de stat în ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, au prezentat bilanţul sumbru al acestei ierni. Mihai Capră a precizat că, la nivel naţional, erau blocate 83 de drumuri judeţene, iar 45 de localităţi sunt izolate, autorităţile acţionând la această oră cu utilaje pentru deszăpezire. De asemenea, se înregistrează probleme în alimentarea cu energie electrică în 13 localităţi din judeţul Buzău.

74 de decese din cauza „moarţii albe”

La rândul său, subsecretarul de stat în ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a precizat că au fost înregistrate, în total, 74 de decese din cauza „mortii albe”, hipotermia, 42 dintre acestea fiind persoane găsite în stradă, restul persoane aflate în locuinţe improvizate sau fără încălzire.

Judeţul Buzău, izolat de lume

Câteva mii de persoane se află, în acest moment, izolate de lume în judeţul Buzău. Pachetele cu alimente au ajuns la sinistraţii cele cinci comune izolate de mai bine de o săptămână din cauza condiţiilor meteorologice.

Acum, autorităţile din Buzău se pregătesc să intervină într-o localitate izolată de 12 zile. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au declarat că, din moment, în moment, se aşteaptă punerea în mişcare a unui convoi umanitar care va merge spre Valea Salciei.

„Aşteptăm un camion militar pentru a le duce alimente localnicilor care sunt însăpeziţi de la începutul periaodei de viscol care a afectat judeţul. De asemenea, le vom duce 800 de litri de motorină pentru utilajul de deszăpezire. Sper să ajungem cu bine deoarece este o zonă montană”, a precizat Vasile Prahoveanul, reprezentantul ISU Buzău.

Sudul, copleşit de viscol

Printr-o situaţie grea vor trece şi românii din jumătatea sudică a ţării. Începând cu ora 12.00, de când a intrat în vigoare codul portocaliu, în această parte a tarii, de vicisitudinile iernii va fi afectat municipiul Bucureşti dar şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea.

Iarna grea, încă o săptămână

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat că până pe 20 februarie temperaturile vor rămânâne scăzute. În această săptămână temperaturile vor atinge valoarea medie de -20 de grade Celsius în timpul nopţii şi vor fi cuprinse între -5 şi -3 grade Celsius în timpul zilei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version