in

Românii lucrează 40 de ore pe săptămână, cel mai mult din UE. Cât muncesc italienii

Paradoxul statisticii: românii lucrează 40 de ore pe săptămână, cel mai mult din Uniunea Europeană. Germania, Danemarca şi Olanda au avut cele mai scurte săptămâni medii de lucru pentru angajaţi. În medie, italienii muncesc 35,5 ore pe săptămână.

Angajaţii din România au fost pe primul loc în UE la numărul orelor lucrate pe săptămână în 2020, conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică. Astfel, angajaţii români au lucrat, în medie, 40,4 ore pe săptămână anul trecut, fiind urmaţi în clasament de cei din Bulgaria, cu 40,2 ore şi cei din Croaţia, Cipru şi Polonia, cu 39,5 ore de lucru pe săptâmână.

Alte ţări din Europa Centrală şi de Est respectiv Cehia, Ungaria şi Slovacia, au avut şi ele o săptămână medie de lucru relativ lungă, respectiv de 39,3 ore, relatează Mediafax.

La polul opus, Germania (34,3 ore), Danemarca (32,7 ore) şi Olanda (29,5 ore) au avut cele mai scurte săptămâni medii de lucru pentru angajaţi dintre ţările membre ale UE. La nivelul Uniunii Europene, în ceea ce priveşte statutul profesional, antreprenorii au avut cea mai lungă săptămână obişnuită de lucru la nivelul UE în 2020, lucrând în medie cu 47,1 ore pe săptămână.

Ministrul Muncii din România, către patroni: Plătiţi salarii mai mari, pentru a ține lucrătorii români în ţară

Această valoare este cu peste 10 ore mai mult decât media de lucru săptămânală a angajaţilor, respectiv 36,2 ore. Dintre angajaţii români, circa 5,8% au spus că au lucrat mai puţine ore în 2020 faţă de 2019, cea mai mică valoare din UE, conform sursei citate. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
copii strainatate2

«Avem mai mulţi copii născuţi în străinătate din părinţi români decât în ţară», spune ministrul Muncii de la Bucureşti

Varianta Delta, fetiță de 11 ani din Palermo moare, a infectat-o sora ei care se întorsese din Spania